Facebook hozzászólás

Most megtudhatod, milyen a szexuális beállítottságod!

A Warwick Egyetem kutatói rámutattak, hogy a szexuális beállítottság erősen befolyásolja azt, hogyan végzünk el bizonyos feladatokat. A vizsgálatból az is kiderült, hogy az öregkor – ami egyébként a férfiak elméjét korábban kikezdi, mint a nőkét – nem játszik szerepet e tekintetben.

A szakemberek több mint 198,000 húsz és hatvanöt év közötti férfi és nő (109,612 férfi, 88,509 nő) részvételével végezték vizsgálataikat. A várakozásoknak megfelelően a férfiak jobban teljesítettek az olyan feladatokban, ahol például tárgyakat kellett gondolatban elforgatni. A nők viszont jobbnak bizonyultak a verbális készséget mérő tesztek során és amikor tárgyak helyére kellett visszaemlékezni.

Számos feladatból az derült ki, hogy a különféle szexuális beállítottságú emberek készségei között nagy eltérések vannak. Például a mentális elforgatásban (mint pl. a térkép elforgatása fejben) a heteroszexuális férfiak teljesítettek legjobban, őket követték a biszexuális férfiak, a homoszexuális férfia, a homoszexuális nők, a biszexuális nők, végül pedig a heteroszexuális nők.

Általánosságban elmondható, hogy azokban a feladatokban, melyekben az egyik nem ügyesebb volt, az ehhez a nemhez tartozó heteroszexuálisok jobbnak bizonyultak, mint a nem heteroszexuálisok. Amikor valamelyik nem gyengébben teljesített egy feladatot, a homoszexuális és biszexuális beállítottságúak jobbak voltak, mint a nem heteroszexuális tagjai.

A kutatók azt is kimutatták, hogy kor tekintetében vannak különbségek a nemek között, szexuális orientációt illetően viszont nincsenek. A férfiak szellemi képességei hamarabb kezdenek el hanyatlani, mint a nőké, a szexuális beállítottság azonban egyik nem esetében sem befolyásolja a hanyatlás mértékét.

Az eredmények az Archives of Sexual Behaviour folyóirat áprilisi számában jelentek meg.

Forrás: www.medipress.hu

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Luxusvillák saját gáttal a Rómain

Nemsokára elkészül Budapest első minimál stílusú prémium villa-parkja a Római-parton, csupán pár méterre a Dunától!…

Öt tipp, amire nagyon figyelj, ha új növényt veszel!

Itt a tavasz és sokan ilyenkor új növényeket szereznek be a kertjükbe. Az eladónál gyönyörűnek tűnő virágok azonban…
1 / 346

CSALÁD

Esküvői etikett: mit illik és mit nem vendégként?

Esküvőre vagy hivatalos, de nem tudod, hogyan készülj fel a nagy eseményre? Már attól álmatlanul forgolódsz, ha eszedbe jut a nyári esküvőszezon, hogy mit is adj nászajándékba az…
1 / 138

Párkapcsolat

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!