Facebook hozzászólás

Most tényleg kötelező időben szeretni?

Hogy sikerült a Valentin-napod? Gondold újra! Mennyire fontos az, hogy pont a Valentin-napot ünnepeljük meg, és mit tehetnek azok, akiket éppen társ nélkül talál meg a szerelmesek ünnepe? Vajon a párok is érzik-e ezt nyomást? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre válaszolt az Elittárs pszichológusa, Salama Marine. Bár Valentin már elmúlt, de a szerelem örök, és ezek a problémák máskor is felbukkanhatnak. 

Óra, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Véleménye szerint egy párkapcsolatban fontos ünnepelni a Valentin-napot?

Manapság a Valentin-nap meghatározó szerepet tölt be a párok életében. Akár szeretjük, akár nem, mégis fontos végiggondolni, hogy milyen módon állunk ehhez a naphoz. Azoknál a pároknál, akik hosszú ideje élnek együtt, már nem is olyan könnyű a romantikát beépíteni a mindennapokba. A szerelmesek napjának ünneplése segíthet, hogy fenntartsuk a szenvedélyt, ezzel is hozzájárulva, ahhoz, hogy a szerelem kitartson. Ez egy jó lehetőség arra a pároknak, hogy az évben legalább egy napon egymásra és az egymás iránti érzelmeikre koncentráljanak. Persze a jó párkapcsolathoz még nem elég évente egy nap romantikázás. Egyébként, ha a pár egyik tagja sem szereti igazán a Valentin-napot, az ebben való egyetértés szintén pozitív érzelmeket szülhet egymás iránt!

Számos országban egyre meghatározóbb a szinglik száma, ehhez képest sokan a Valentin-napi egyedüllétet mégis egyfajta stigmaként élik meg. Ez mivel magyarázható?

Ez a hirdetésekkel, kirakatokkal, promóciókkal magyarázható: februárban minden a Valentin-nap körül forog, így szinte kikerülhetetlen, hogy ne találkozzunk a témával. Annak ellenére, hogy az ünnep általában a szerelemről szól, mégis egy boldog párkapcsolat képét társítjuk hozzá leginkább. Ezért érezheti a szinglik egy része az egyedüllétet egy stigmának: csak a „párokat” ünnepeljük és honoráljuk. Pedig egyáltalán nem így kellene ehhez hozzáállni, az egyedüllétnek is számos előnye van, és manapság a szingliség fogalmát is másként ítélik meg az emberek, mint akár egy évtizede.

Piros szív fehér tányéron, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Milyen tanácsokat adna azoknak, akik egyedül töltik, töltötték a Valentin-napot?

Mindenki másképp éli meg ezt a napot. A legjobb azonban, ha ilyenkor barátainkkal töltjük az időt. Miért? Mert a barátaink társaságában ráeszmélhetünk arra, hogy olyan emberek vesznek körül, akik igazán szeretnek bennünket, így nem az egyedülállóságra koncentrálunk. Fontos megérteni, hogy az egyedülállóknak sokkal magabiztosabbnak kellene lenniük saját helyzetüket illetően, ugyanis ez éppen abban segíthet, hogy könnyebben ismerkedjünk meg új emberekkel!

Igaz az, hogy a Valentin-nap előtti időszakban megnő a társkereső oldalakon a regisztrációk száma?

Ámor is hisz a XXI. században
2017-et írunk. Az interneten vásárolunk ruhát, az internetről rendelünk ételt, az interneten olvasunk cikkeket és könyveket, „idegeneket” követünk a közösségi médiában. Mégis vannak olyanok, akik szerint a társadalom megbélyegzi azokat az embereket, akik az interneten keresik a szerelmet. Az online társkeresés napjainkra sok millió dolláros üzletté vált. Akkor miért félünk attól, hogy büszkék legyünk a társkeresés ezen módjára?

Az új év kezdetekor hajlamosak vagyunk fogadalmakat tenni és kétségtelen, hogy a regisztrálók számára a Valentin-nap is nagy hatással van. A közelgő szerelmesek ünnepe arra motiválja az egyedülállókat, hogy változtassanak helyzetükön, és új emberekkel ismerkedjenek. Az olyan társkereső oldalak, mint az Elittárs és úgy általában véve az internetes ismerkedés mindig jó megoldást nyújt azoknak, akik társat szeretnének találni.  Így határozottan kijelenthető, hogy az év első negyedében megugrik a regisztrálók száma.

Ha a Valentin-nap a szinglik számára a magányosságra világit rá, akkor a párok esetén is jelezhet valamit?

Igen, a Valentin-nap egy kicsit reflektorfénybe helyezi a párok életét is. Hogyan fejezzem ki az érzelmeimet a párom felé? Mivel tegyem boldogabbá ezen a napon? Ők is érzik a nyomást, hogy a napot különlegessé kell tenniük. Egyesek akár bűntudatot is érezhetnek, ha csak a legutolsó pillanatban gondolnak a párjukra.

Az egyedülállóknak azt tanácsolom, hogy mindenképpen szervezzenek programot a barátaikkal.

A párok viszont gondoljanak arra, hogy a szeretet kifejezésére nem ez az egyetlen alkalom, és nem ezen a napon múlik a boldogságuk!!!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Keresd a számlákat, ha társasházba költöznél!

Hamarosan már annak is utánanézhetnek a lakásvásárlók, hogy milyen anyagi helyzetben van a társasház, ahová…

Ne gyulladj be fölöslegesen!

Minden fűtési szezon előtt elengedhetetlen a tüzelő-fűtő berendezések ellenőrzése, karbantartása, ha kell javítása.…
1 / 348

HÍREK

1 / 1 153

Párkapcsolat

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!