Facebook hozzászólás

Na, ne! Wifi nélkül nincs vacsi?

Bár a csapból is a Bálint-nap és a hozzá tartozó vacsorák folytak, repkedtek a piros, szív alakú lufik, mégsem tartotta mindenki illően tiszteletben az intim pillanatot. Százból mindössze kilencen vallották, hogy a világ minden kincséért sem vették fel a telefont a kettesben töltött esten – derül ki abból a nem reprezentatív felmérésből, amit Valentin-nap alkalmából egy népszerű női portál készített a Telekom felkérésére.

Telefon-szerelem, Kép: pixabay
Telefon-szerelem, Kép: pixabay

Aktív maradt a mobil a Valentin-napi vacsorán is

100 válaszadóból mindössze egy hagyta otthon a telefonját egy Valentin-napi kettesben töltött vacsora kedvéért és további 17 százalékuk halkította le vagy kapcsolta ki a készüléket. A túlnyomó többség – a válaszadók 76 százaléka – táskájában vagy zsebében tartotta a telefonját. A válaszadók 5 százaléka ezzel szemben felhangosított készülékével az asztalon várta a hívásokat és az üzeneteket, 1 százalék pedig posztolásra készen a kezében tartott készülékkel ült párja mellett a gyertyafényben. A felmérésben részt vevők 3 százaléka az alapján választott éttermet a különleges alkalomra, hogy van-e vezeték nélküli internetkapcsolat a helyiségben, a többségnek ez nem szempont, nekik fele-fele arányban az étel és a kiszolgálás minősége, illetve a tiszteletben tartott privát szféra számít, amikor asztalt foglalnak.

„Anyámnak felveszem, a főnöknek nem”

A válaszadók bő ötöde (21%) még a kettesben töltött vacsorán is bármilyen hívást felvett. A többiek azért jobban megválogatták, hogy megtörik-e az este intimitását egy telefonbeszélgetéssel. A felmérésben részt vevők fele csak akkor nyomott zöld gombot, ha valamelyik rokona, hozzátartozója hívta, 11 százalékuk ezt a lazaságot a barátokra is kiterjeszttették.

Hölgyeim! Varázsütésre nyíltak a pénztárcák!
Legyen szó akár egy apró figyelmességről, akár egy extravagáns meglepetésről, az emberek minden eddiginél többet költöttek szerelmükre az év legromantikusabb napján. Többek között ezt állapította meg a Mastercard Love Index, amely a bankkártyás tranzakciók alapján hároméves periódusban vizsgálja a Valentin-napi költési szokásainkat.

8 százalékukban munkált a munkahely iránti extrém lojalitás: ők a főnöküktől vagy kollegájuktól érkező hívást is fogadták. Csak 100 emberből 9 állította, hogy nincs az a hívó, akinek a kedvéért elrontana egy kettesben töltött pillanatot.

Szigorúbbak voltak a felmérés résztvevői az üzenetekkel szemben. 31 százalékuk ignorálja az ilyesmit, ha kedvesével vacsorázik. 41 százalékuk ugyan megnézi, ki a feladó, de a válaszadást a vacsora vége utánra hagyta, 27 százalékuk elolvasta az üzenetet, és eszerint mérlegelt, hogy azonnal vagy csak később válaszol. 1 százalékuk ugyanakkor minden üzenetre azonnal válaszolt – derül ki a felmérésből.

A válaszadók többsége (58%) nem veszi jónéven, ha a velük töltött időben párjuk a telefonját nyomkodja, és ennek bizony hangot is ad. 17 százalékuk ugyan nem örül ennek, de csendben tűri a helyzetet. A felmérésben részt vevők 18 százaléka állította, hogy őt egyáltalán nem zavarja az efféle magatartás, 6 százalékuk pedig azt vallja: „Én is csinálom, tőle sem tagadnám meg…” Ebben a kérdésben is a férfiak tűnnek egy kicsit toleránsabbnak az átlagnál.

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Földön járó kertápoló

Aktív kikapcsolódással is teljes lehet ez a négynapos ünnep. Nem mindenki szeret i csak strandolással tölteni…

Így tolja a Besenyei

Az ilyenkor jellemző száraz, vagy éppen viharokkal tarkított szélsőséges időjárás könnyen tönkreteheti a kertet,…
1 / 347

CSALÁD

6 tipp a kutyás nyaraláshoz

A kutyák a legtöbb helyen családtagnak számítanak, akiktől nem szívesen válunk meg a nyaralások alkalmával sem, akár még külföldi célpont esetén sem. Az alábbiakban összeszedtük a…
1 / 139

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 144

Párkapcsolat

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!