>
Facebook hozzászólás

INTIM PILLANATOK

Prűd kismamagondokról nyíltan

Lehet-e szeretkezni terhesség idején, vagy okozhat-e nagyobb gondot a méhszájseb a kismamának? Nos, e két témában rengetek tévhit kering, amit a kismamák sajnos egymás között, a rendelőben beszélnek meg, nem az orvosukkal. Akkor most lássunk tisztán Ratkó Tünde szülésznő segítségével.

Szex

A terhesség egy állapot, nem betegség. A szex pedig – ha a kismama is kívánja – semmi gondot nem okoz sem a magzatnak, sem a kismamának. A babát védi a magzatburok, a magzatvíz, a méh, vagyis a férfinek esélye sincsen „megbökni”. A szex ráadásul ilyenkor is erősíti a szülők kapcsolatát, ami a várandóssággal együtt járó sokszor erős kihívások mellett nagyon is szükséges. Az együttléteket inkább csak az utolsó trimeszter végén kell meggondolni, hiszen a vérbőség miatt ilyenkor már megindulhat a szülés – bár ezt jellemzően már senki sem bánja.

Terhesség, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Kis gond nem gond

A méhszájseb, melyet sok orvos – ha kicsinek ítél – nem tart fontosnak, sajnos nagyon sok gondot okozhat. Egy nyílt sebről van szó, mely így fokozza a fertőzés kialakulásának lehetőségét. Sokan gondolják úgy, hogy egy kis gond nem gond, van bajuk elég, ez azonban ebben az esetben semmiképp nem igaz!

Ezeket a vizsgálatokat végeztesd el várandósság idején

Babaláb-mamakéz, Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

Sokan már áldott állapotban köszönthették az újévet az év végi intim pillanatoknak köszönhetően, és szeptemberben új taggal bővül a család. A várandósság gondozásának legfőbb tényezője a magzat fejlődésének ellenőrzése, amiben az ultrahang játssza a főszerepet. Összegyűjtöttük, hogy a várandósság különböző szakaszaiban, mely ultrahang és fontos egyéb vizsgálatokat javasolt elvégeztetni.

A kialakuló fertőzés – legyen bármilyen kicsi – könnyen felszállóvá válhat, mely már érinti a méhet, így a magzatot is. A vetélések és koraszülések 70%-ért pedig ezek a felszálló fertőzések a felelősek. A méhszájsebet tehát komolyan kell venni, valamint érdemes gondoskodni az immunrendszer megfelelő működéséről is. erre is jók a várandósvitaminok, de közülük is inkább azok, melyek megfelelő, biológiailag aktív formában tartalmaznak rezet és cinket (réz-glükonát, cink-citrát). Ez a két anyag ugyanis a szervezetben antivirális, antibakteriális és gombaellenes tulajdonságokkal is bír, így elengedhetetlenek a nyugodt babaváráshoz!

(Forrás: ratkotunde.hu)

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Együnk kevesebb csomagolást!

Élelmiszerekkel kapcsolatba kerülő anyagokból majd fél kilogrammot eszünk – és most nem a…

Berobbant a tél, de a java csak most jön!

December első napjain megérkezett az igazi tél, havazással, és fagyokkal. A folytatásban ugyan jelentős csapadék…
1 / 1 507

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 148

HÍREK

1 / 1 161

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!