Facebook hozzászólás

Suliretro: imádtam a macikávét, a nyálas Zolit és a matek tanáromat!

 A lányok és fiúk többsége soha nem járt egyetlen osztálytársával sem, a legfinomabb menzás étel mindenki szerint a piskóta volt csokiöntettel, a legjobb osztálykirándulások pedig a többség számára a Balatonhoz és Egerhez kötődnek. Vajon mit gondoltunk a kötelező olvasmányokról, és vártuk-e a bulik végén a lassúzást?  Íme, a a Csajok és Pasik retró sulis felmérés eredményei!

Muszáj a suliba bejárni!
A Csajok és Pasik felmérésében részt vevők kétharmada saját elmondása szerint kifejezetten szeretett iskolába járni.  Az emlékek megszépülésében valószínűleg az évek múlása is közrejátszhat, hiszen a felmérés rámutatott: minél idősebb valaki, annál szebb emlékeket hordoz általános iskolai vagy gimnazista éveiből.
csp-suliretro-infografika-smallA kötelező olvasmányok közül mindenkinek az Egri csillagok volt a kedvence, de a lányok körében ezt A két Lotti, a fiúknál pedig A Pál utcai fiúk követi. A matekot mindenki egyformán szerette, ugyanakkor míg a lányok ötödének a magyar volt a legkedvesebb tantárgya, addig a fiúknak csak 2%-a említette az irodalmat vagy nyelvtant kedvenc iskolai órájaként. A pasik negyede a történelmet szerette legjobban, de szívesen jártak testnevelés, földrajz és informatika órákra is. A csajoknál a magyar után a legnépszerűbb tantárgyak a történelem, a testnevelés és a biológia voltak. A népszerűségi lista végén mindkét nemnél az olyan reál tárgyak végeztek, mint a fizika és a kémia.
Édes élet
A felmérésből kiderült, hogy a kedvenc iskolai menü tekintetében is nagy az egyetértés a lányok és fiúk közt. A lista első helyén a piskóta csokiöntettel és az aranygaluska végzett, de sokan szerették a macikávét kiflivel, a sonkás szendvicset üdítővel, valamint a gyümölcslevest és a mákos tésztát is.
Az iskolába járás monoton hétköznapjait – az ebédszünet mellett – néha feldobta egy-egy sulibuli is, aminek a végén csak a válaszadók fele várta kifejezetten a lassúzást. Az első csók szintén megosztó élmény volt. Míg a csajok közel felének rémes volt az első „szájra puszi”, addig a pasik 80%-a kifejezetten pozitívan emlékszik vissza rá.
Anna örök?
A Csajok és Pasik felmérése arra is kíváncsi volt, hogy vajon néhány évtized elteltével emlékszünk-e a még az általános iskolás szerelmünk nevére. A válaszadók többségének nem okozott gondot felidézni a régi emlékeket. Kiderült, hogy a fiúk többsége Katákba, Ágnesekbe, Andreákba, Évákba és Zsuzsákba volt szerelmes. A lányok szíve pedig leginkább Zoltánokért, Lászlókért, Zsoltokért, Tamásokért és Péterekért dobogott. Szerelmek ide vagy oda, a pasik 63%-a és a csajok 73%-a sem járt soha egyetlen osztálytársával sem, és a többségnek még gimnáziumban sem nagyon volt három hónapnál hosszabb kapcsolata.
Érdekes tény, hogy míg a csajok 85%-a sosem zúgott bele egy tanárba sem, addig a pasik harmada szerelmes volt általános vagy középiskolában a kedvenc tanárnőjébe.
Én hátra ülök a buszban!
A többség számára a sulis évek legjobb részéhez tartozott az éves osztálykirándulás. A felmérésben résztvevők közt az olyan balatoni helyszínek, mint Zánka, Keszthely, Balatonfenyves, Balatonfüred és Csopak elsöprő többséggel nyerték meg a népszerűségi versenyt. A magyar tenger mellett a legtöbben az Egerbe, Pécsre, Budapestre, Sopronba és Esztergomba tett utakat idézték fel szívesen.
Valószínűleg a közös osztálykirándulások is hozzájárultak ahhoz, hogy életre szóló barátságok is szövődjenek az iskola falai közt. A Csajok és Pasik felméréséből ugyanis az is kiderült, hogy a többség még mindig szorosan tartja legalább egy volt osztálytársával a kapcsolatot.
Az 5 legfontosabb lelki vágy, ami a párkapcsolatunkra is kihat
Nem bírtam tovább. Valahogy ki kellett lépnem ebből kínos beszélgetésből, ezért azt mondtam neki, kimegyek vizet inni. Nem voltam szomjas…Ezt ő is tudta. Ugye ismerős a helyzet? Mi az az 5 alapvető vágyunk, melyek megélése minden párkapcsolatban nagyon fontos, hogy jól tudjuk működtetni azt?
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Szomorú, de meg kell tanulnod a szót: sundowning

A sundowning az Alzheimer-kórral és a demencia egyéb típusaival társuló tünet lehet. Ilyenkor a beteg…

Lassú hajóhintába ül a vérnyomás

Erős lehűlést hozott a hét eleji hidegfront, az átlag alá csökkent a hőmérséklet. Reggelente előfordulnak már…
1 / 1 496

Receptek

OTTHON

Hová szedjük a sátorfánkat?

Budapest környékén számos apró, vagy nem is olyan apró település várja a fővároshoz kötődőket, akik valamilyen…

Készülj az őszre, kedvesem!

Rövidesen tényleg beköszöntenek a komolyabb hidegek, egyes előrejelzések szerint már a héten fagyok is jöhetnek…
1 / 347

Párkapcsolat

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!