Facebook hozzászólás

Villantás nélkül is érdekesek lehetünk a neten

A magyar egyedülállók közel fele már az online társkereső profilkép alapján eldönti, hogy szeretne-e randevúzni valakivel és közel kétharmaduk számára a fotó a legfontosabb az adatlapon. A hivalkodó fényképek inkább a nőket riasztják el, de egy hatalmas napszemüveggel eltakart arc vagy egy csoportkép, amin találgatni kell, hogy ki is a potenciális partner, mind kedvezőtlen hatással lehetnek a társkeresés sikerére – derül ki az ELITTÁRS felméréséből.

Ne legyünk túl szexik, inkább mutassuk igazi énünket!
Kép:Pixabay

Talán nem újdonság, hogy a fényképeknek nagy szerepük van a társkereső oldalakon, a kérdés az, hogy mégis mennyire? Az ELITTÁRS társkereső 613 felhasználó megkérdezésével készített felmérése rámutatott, hogy az egyedülállók közel kétharmada leginkább a képet nézi meg egy társkereső adatlapon, valamint az is kiderült, hogy férfiak (72 százalék) nagyobb figyelmet fordítanak a feltöltött fotókra, mint a nők (58 százalék). A fénykép után második legfontosabb tényezőként (57 százalék) a másik fél kora kerül a górcső alá, emellett a válaszadók 40 százalékának a dohányzási szokások is meghatározóak az adatlapon. Ezzel szemben a név (5 százalék) és a vallás (9 százalék) kevésbé számít érdekesnek egy profilon.

A férfiak nagyobb hangsúlyt fektetnek a külsőségekre

Az átfogó kutatásból korábban már kiderült, az online ismerkedő egyedülállók közel 80 százaléka az egymás között váltott üzenetek alapján dönt arról, hogy randevúzik-e majd valakivel. A második legfontosabb szempont azonban a fénykép: a férfiak 60 százaléka és a nők 38 százaléka nagyon is figyelembe veszi, hogy milyen képet oszt meg magáról a másik, ez ugyanis sokat elmondhat a személyiségről és az érdeklődési körről. A felhasználóknak csupán 27 százaléka szerepelne fénykép nélkül egy online társkereső oldalon, közel háromnegyedük (73 százalék) szükségesnek tartja, hogy a másik fél lássa az arcukat az adatlapon, vagy amikor levelet váltanak. A válaszadók ugyanakkor az egyszerűbb képeket is hatásosnak vélik, a felmérésben résztvevőknek összesen 9 százaléka készíttetett valaha fotót magáról professzionális fényképésszel.

Hogyan csábítsuk el a férfit szavak nélkül?
Nem kell se szó, se beszéd. Elég egy jól irányzott kacér oldalpillantás, egy szabaddá tett csukló, egy ravaszul megválasztott ajakrúzs, és máris a lábunk előtt hever álmaink férfija. Gesztusainkkal félreérthetetlen jelzéseket közvetítünk.

A túl szexi kifejezés inkább a női szókincs része

A kutatás a kevesebb néha több elvet igazolja. A résztvevők fele a túlzottan merész, hivalkodó fényképeket elfogadhatatlannak tartja, jelentős a különbség azonban a két nem válaszai között: a férfiaknak csak egyharmada, míg a nőknek közel kétharmada gondolja úgy, hogy egy túlságosan sokat mutató fénykép inkább riasztó hatást kelt. Egyetértettek viszont abban, hogy azok a képek, ahol nem egyértelmű, hogy kivel készülünk randevúzni nem vonzóak. Ilyen lehet, ha az ember napszemüveget visel a profilképén (42 százalék) vagy csoportképet tölt fel (42 százalék). A társkeresők kevésbé elutasítóak azonban a rosszul retusált (27 százalék) és a bulizós (20 százalék) fotók tulajdonosaival szemben. A férfiak és a nők egyaránt a szelfiket tartották legkevésbé zavarónak, a válaszadóknak csak 12 százaléka kerüli a kapcsolatfelvételt azokkal, akik saját magukról készített képpel próbálnak ismerkedni.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Keresd a számlákat, ha társasházba költöznél!

Hamarosan már annak is utánanézhetnek a lakásvásárlók, hogy milyen anyagi helyzetben van a társasház, ahová…

Ne gyulladj be fölöslegesen!

Minden fűtési szezon előtt elengedhetetlen a tüzelő-fűtő berendezések ellenőrzése, karbantartása, ha kell javítása.…
1 / 348

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

Párkapcsolat

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!