Facebook hozzászólás

4 emeletes kekszes-nápolyis csoda – sütés nélkül

Ehhez a négyemeletes desszerthez nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis egy nagyon látványos finomságot készíthetünk, ami bármilyen ünnepi alkalomra megállja a helyét. A titok a különleges rétegezésekben rejlik.

kókuszos
Kép: szerző

Hozzávalók:

1. réteg
2 bögre cukor (1 bögre-2 dl)
2 bögre víz
125 gr vaj
20 deka kókuszreszelék
10 deka csoki
25 deka darált keksz
1 darab lap (nápolyi)

2.réteg
20 deka keksz (egész)
2 deci narancslé

3. réteg
10 deka cukor
1/2 deci víz
10 deka csoki
125 gr vaj
20 deka darált dió –
2 deci narancslé

4. csokimáz: 15 deka csoki, 5 evőkanál olaj

Elkészítés:
1.réteg: A vizet a cukorral felforraljuk és addig főzzük, amíg a cukor teljesen elolvad, majd beletesszük a vajat és a csokit is, hogy eggyé olvadjanak. Hozzáadjuk a kókuszt és a darált kekszet, és óvatosan összekeverjük. A nápolyi lapra még melegen rásimítjuk a masszát.  Ezzel kész az első emelet.
2. réteg: Az egész kekszeket megmártogatjuk a narancslében, majd rátesszük erre a kókuszos anyagra.
3. réteg: Úgy kezdjük, mint az előbb, szintén felforraljuk fél deci vizet a cukorral, hozzáadjuk a vajat és a csokit, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a darált diót. A masszát kikeverjük és a kekszre simítjuk.
4. réteg: Amikor a massza (a 3. emelet) kihűlt, a 15 deka csokit felolvasztjuk, az olajjal összekeverjük, és az így elkészült csokimázzal leöntjük a süteményt. Egy kis kókuszreszelékkel díszítésül megszórhatjuk.
A diós gesztenyeroládot kipróbáltad már? Most éppen ideje van…
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

Receptek

CSALÁD

Agresszívvá válhat-e a gyerekem, ha megtanulja megvédeni magát?

Üt, csíp, rúg, harap, sikít, kiabál - ki ne találkozott volna már olyan gyermekkel, akiből szabályosan előtör az agresszivitás a közösségben. Annak ellenére, hogy a…
1 / 136

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!