Facebook hozzászólás
326

4 halas recept karácsonyra

Nincs karácsony hal nélkül! A halászlén és a rántott halon kívül azonban sokféle finom és gyors elkészítési módja is lehetséges.Lepje meg ezekkel családját!!

Tejszínes hal rakottas

Hozzávalók: (4 személyre): 60 dkg mélyhűtött tonhal, 1 kg burgonya, 7 dkg reszelt márvány sajt, 5 dkg vaj, 2 dl tejszín, 1 csokor kapor, só, őröl bors

Elkészítés: A felengedett tonhalat szeletekre vágjuk. Serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, és az enyhén besózott halszeletek mindkét oldalát egy-egy percig süssük meg. Helyezzük a halszeleteket tűzálló tálba (alá önthetjük a vajmaradékot). A közben héjában megfőtt burgonyát felkarikázzuk, és a halszeleteket beborítjuk vele. Öntsük le a sóval, borssal, reszelt sajttal ízesített tejszínnel, és 15 percig süssük forró sütőben. Tálaláskor díszítsük a felaprított kaporral, főtt tojás- és citrom karikákkal.

Elkészítés ideje: 40 perc

Pisztráng vajmártásban

Hozzávalók: 4 db pisztráng, 2 hagyma, 2 dl fehér bor, 1 dl vörös bor, 1 evőkanál olaj, 10 dkg margarin, 1 dl tejföl, só, bors, citromlé.

Elkészítés: A halakat megtisztítjuk, kifilézzük, és az olajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, és citromlével ízesítjük. A hagymát finomra vágjuk, beletesszük a haldarabokat, ráöntjük a borokat, és feltesszük főni. Végül belekeverjük a tejfölt, a margarint és hagyjuk besűrűsödni. A tálra rendezett pisztrángokat a szósszal nyakon ötjük, rizskörettel tálaljuk.

Elkészítés ideje: 40-45 perc

Rácponty

Hozzávalók (4 személyre): 60 dkg pontyfilé, 8 dkg füstölt szalonna, 5 dkg liszt, 5 g pirospaprika, 1 dl étolaj, 60 dkg héjában főtt burgonya, 25 dkg zöldpaprika, 15 dkg paradicsom, 2 fej vöröshagyma

Elkészítés:A szárazra törölt halszeleteket bevagdaljuk úgy, hogy a bőrt ne lyukasszuk át. A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és a tűzdelő tűvel a halszeleteket gazdagon megspékeljük, egyenletesen besózzuk. A lisztet a pirospaprikával összekeverjük és beleforgatjuk a halszeleteket, majd forró olajban mindkét oldalát 1-1 percig sütjük. A halsütésből visszamaradt olajat egy tűzálló tálba öntjük, és a karikákra vágott főtt burgonyát az edény aljára tesszük, majd az elősütött halszeleteket ráhelyezzük. A vékonyra felszeletelt zöldpaprikával, paradicsommal és a karikára vágott hagymával egyenletesen beborítjuk. Simára kevert tejföllel leöntjük, a tetejére még egy kis piros paprikát szórhatunk. Közepesen meleg sütőben 35-40 percig sütjük, majd azonnal tálaljuk.

Halas ünnepeket!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!