Facebook hozzászólás
18 428

A fasírt, ami karcsúvá tesz

A fasírt önmagában nem hizlaló, főleg ha sütőben sütőd, és nem olajban. De ott van az a fránya áztatott zsemle/kenyér, amivel lazítod, na, az nem tesz jót. Ezért aztán lecseréljük zabpehelyre, és megígérjük, hogy életed egyik legjobb egyben sült fasírtját kóstolhatod meg.

Diétás fasírt, Kép: Kandikó Éva
Kép: Kandikó Éva

Hozzávalók:
60 dkg darált hús
10 dkg zabpehely
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 tojás
pirospaprika

bors

Elkészítés:
A szokásos módon fasírtot készítünk, a különbség mindössze annyi, hogy a zabpelyhet tíz perccel a massza összeállítása előtt annyi vízbe áztatjuk, amennyi szűken ellepi. A zabpehely megszívja magát vízzel és megpuhul, ezáltal alkalmassá válik a húsmassza lazítására. Glikémiás indexe jó, azaz lassabban és egyenletesebben emeli a vércukrot, mint a fehér kenyér vagy a zsemle. Sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük a masszát, hengerré formáljuk, és sütőpapírral bélelt tepsiben 70-80 perc alatt készre sütjük. Bulgurral, salátával kitűnő fogás.

Vöröslencse fasírtgolyó
Az idei évet ezzel a szuper egészséges, vöröslencse fasírtgolyóval kezdtem, fűszeres paradicsom salsával és frissítő remoulade mártással kínáltam.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…
1 / 3 453

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!