Facebook hozzászólás
271

A jó öreg Cordon Bleu, ahogy Márti barátai szeretik

Lehet borjúból, csirkemellből, pulykából is készíteni ezt finomságot. A lényeg, hogy ez egy sajttal, sonkával töltött rántott hús. Bármennyire is szeretjük mi, magyarok a panírozott enni valókat, ezt sem mi találtuk ki, hanem egy francia szakácsnő az udvarban. A legenda szerint a Napkirálynak annyira ízlett, hogy kék szalaggal jutalmazta a derék asszonyt. Annak idején ez volt a Michelin-csillag! Ezt a finomságot a pápai Villa Classicában kóstoltam!

Cordon Bleu salátaágyon, Kép: László Márta
Cordon Bleu salátaágyon, Kép: László Márta

Hozzávalók négy éhes szájhoz:

  • 4 vastagabb szelet borjúhús
  • 4 vékony szelet ementáli sajt
  • 4 szelet prágai sonka
  • ízlés szerint só, bors
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

Elkészítés:

Klopfold ki a hússzeleteket, gyengén sózd, borsozd. A sonkáról vágd le a zsíros részt, és minden szelet hús felére tegyél egyet. Erre fektesd rá a sajtot, majd az egészet hajtsd ketté. Hústűvel vagy fából készült fogpiszkálóval tűzd össze, hogy sehol ne nyíljon szét, majd a szokott módon panírozd be. Ha biztos akarsz lenni benne, hogy ne bukkanjon ki a sajt belőle, akkor az összetűzött részt panírozd be újra! Forró olajban süsd szép pirosra! Tálaláshoz vágd 2-3 részre! Szórj rá még egy kis reszelt sajtot.

Van egy barátom, aki imádja ezt a fogást, de mert cukros, csak ritkán engedi meg magának ezt a kulináris élvezetet.Ezért neki mindig salátaágyon készítem ezt a finomságot!

Kosztümös időutazás
Egy kisit mindenki pápai – ez a címe annak a 3D-s filmnek, amivel elkezdődik a látogatás a pápai Eszterházy-kastélyban. A divatos vetítés után a mából pillanatok alatt átlényegülhetünk az 1700-as évekbe. A korabeli ruhába öltözött idegenvezető ehhez csak a kezdet volt! Láttam már a világ számos pontján nagyszerű idegenvezetést – sokszor mobillal, szinkrontolmáccsal, de hogy egy dramaturgiailag megtervezett, kosztümös élő tévéjátékba csöppenek, na, erre nem számítottam! Ragyogó volt! Itt a beszámoló!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Ezért érdemes olykor külsős szakemberek segítségére támaszkodni

Bármely vállalat életében eljöhet egy olyan időszak, amikor hirtelen külsős szakemberek segítségére lesz szüksége,…

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…
1 / 3 453

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!