Facebook hozzászólás
1 184

A legfinomabb tavaszi előételek

Hiába, hogy ma már egész évben hozzáférhető szinte minden zöldségféle, és nemcsak fagyasztva, hanem friss formájában is, mégis, tavasszal és nyáron különösen jólesnek a zsenge zöldségekből készült könnyű ételek.

ELŐÉTELEK

Fokhagymás padlizsánkrém

Hozzávalók: 1 padlizsán, 6 gerezd fokhagyma, 1,5 deci majonéz, 1 deci tejföl, 2 fej vöröshagyma, ízlés szerint só, bors.

Elkészítése: a padlizsánt kis lángon minden oldalán megsütjük. Az apróra vágott vöröshagymát kicsit lepirítjuk, hozzáadjuk padlizsánhoz, belekeverjük a fokhagymát, a tejfölt és a majonézt, majd sózzuk, borsozzuk. Az egészet mixerrel krémes állagúra keverjük. Félbevágott zöldpaprikába töltve tálaljuk. Pirítóst, pizzafalatokat vagy pitát adhatunk hozzá.

Friss zöldspárga hollandi mártással

Hozzávalók: 1 csokor zöldspárga, sáfrány, 2 darab tojássárgája, 2 deci tejszín, fél citrom leve, só, 1 evőkanál vaj.

Elkészítése: hollandi mártást készítünk: a tojást és a tejszínt vízgőz fölött habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citrom levét, a sót, a vajat, és az egészet összedolgozzuk. A spárgát megpároljuk, bevonjuk a hollandi mártással, és rászórjunk sáfrányt.

Pirított laskagomba

Hozzávalók: 60 deka laskagomba, 1 deci olívaolaj, 1 ág friss rozmaring, 1 gerezd fokhagyma, só ízlés szerint.

Elkészítése: a megtisztított laskagombát forró olívaolajon megfuttatjuk, őrölt fokhagymával és rozmaringgal fűszerezzük, sóval ízesítjük. Tálaláskor olívaolajon pirított fokhagymás baguette-szeletekre halmozzuk.

A cikk a Konyha&Fürdő 2012/tavszi számának Házi Séf mellékletében jelent meg.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!