Facebook hozzászólás

A lelket is átmelegíti: tejszínes spárgakrémleves

A tél végi esős-influenzás időben nem csak a testnek, hanem a léleknek is jól esik egy tányér forró, ízletes leves. Ez a recept a hazánkban kevésbé népszerű, de igen finom spárgát ajánlja. Próbálja ki, nem fogja megbánni!

Hozzávalók
80 deka zöld vagy fehér spárga
egy csomag újhagyma
5 deka vaj
2 deci tejszín
1 kiskanál étkezési keményítő
csipetnyi cukor
só, őrölt fekete bors

Elkészítése
A megtisztított spárgát 3 centis darabokra vágjuk. A vajon egy serpenyőben megfuttatjuk a felkarikázott újhagymát, felengedjük körülbelül 1,2 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, kevés cukrot adunk hozzá, majd beletesszük a feldarabolt spárgát, és roppanósra főzzük. Kiszedjük a megfőtt spárgákat, néhány fejet díszítésnek félreteszünk, majd a többit a levével összeturmixoljuk. A keményítővel elkevert tejszínnel jól összeforraljuk, beletesszük a spárgafejeket, és néhány perc alatt készre főzzük. Tetejére díszítésként szórhatunk finomra vágott zöldpetrezselymet. Sajtos pirítóssal kínáljuk.

További ínycsiklandó receptekért kattintson ide!

A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árairól
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Keresd a számlákat, ha társasházba költöznél!

Hamarosan már annak is utánanézhetnek a lakásvásárlók, hogy milyen anyagi helyzetben van a társasház, ahová…

Ne gyulladj be fölöslegesen!

Minden fűtési szezon előtt elengedhetetlen a tüzelő-fűtő berendezések ellenőrzése, karbantartása, ha kell javítása.…
1 / 348

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 146

HÍREK

1 / 1 153

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!