Facebook hozzászólás

A Vezúv csirkéje

Egy világbarangolós tévéműsorban látta ezt a pompás kis csirkés ételt az őrülten jó ételek mestere. Mint az a nevéből is kitűnik, egy klasszikus olasz fogásról van, szó, amit – úgymond – magyarosított. Így került bele a császárszalonna. Van aki az oregánó mellé kakukkfüvet, illetve bazsalikomot is használ!  

Vezúv csirkéje, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés: 

A csirkecombokat megtisztítjuk, kettévágjuk, (alsó-felső) szárazra töröljük, egy tálba rakjuk őket, megsózzuk, megszórjuk oregánóval, picit bátrabban borsozzuk, meghintjük egy jó kanálnyi liszttel, aztán alaposan összeforgatjuk.

Kukoricában sült tilápiafilé
Ma semmit sem főztem magamnak a reggeli kávét leszámítva, bár tudom, hogy az is lehet kihívás egyeseknek. Az, amit most megosztok veletek, az egy régebbi, úgymond raktáron heverő étek. Kifejezetten fülledt, meleg időben készült, amikor isteni egy korty hideg sör is, hisz – mint tudjuk – a hal úszni kíván…

Az így előkészített csirkecombokat egy serpenyőben, forró olívaolajon, oldalankét 5-6 perc alatt megpirítjuk, megkapatjuk. Egy tepsibe, a pirításhoz használt olajból öntünk egy picikét, belepakoljuk a csirkecombokat, és előmelegített sütőben, 200 C°fok, kb.20 percig sütjük. Közben a burgonyát alaposan megmossuk, 1cm. vastagságú karikákra szeleteljük; a császárszalonnát vékony darabokra, szeletkékre vágjuk, a fokhagymát pedig felkocázzuk. A sütő hőfokát visszavesszük 180 C° fokra, a csirkecombok közé rakjuk a felkarikázott burgonyát, hozzáadjuk a fagyos zöldborsót, felöntjük a fehérborral, sózzuk, borsozzuk, oregánóval ízesítjük, a tetejére pedig rászórjuk a császárszalonnát. 40-50 perc alatt, – illetve ahogy minden megpuhul -, szépen megsütjük. Tálaláskor durvára aprított petrezselyemzölddel megszórjuk és szaftjával jól meglocsoljuk. Jó étvágyat!

Facebook hozzászólás

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Egy napig biztosan szenvedünk!

Kedden egy napra nagyon elromlik az idő, ez pedig a kora nyárias húsvéti ünnep után még inkább kellemetlennek tűnik…

3 profi tipp a tavaszi életmódváltáshoz

Gyakran nemcsak a természet éled újjá a tavasz beköszöntével, hanem mi magunk is új erőre kapunk. A kellemes idő,…
1 / 1 478

Receptek

OTTHON

Ásó, kapa, nagyharang – helyett az Égig érő fű

Most is bejött: a kevesebb több. Nagyon kevés időt tudunk otthon tölteni, de olyankor olyan jól esik kiülni a…

Ahol 15-25 millióért vehetünk házat

Habár tovább bővül a kereslet, és emelkednek az árak a Velencei-tónál, még mindig rendkívül versenyképes az…
1 / 345

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!