Facebook hozzászólás

A világ legegyszerűbb csalamádéja

Savanyúságot bármikor vehetünk a piacon, de mennyivel jobb érzés a saját magunk által eltettet asztalra tenni! Az alábbi mennyiséggel még kis konyhákban is meg lehet birkózni, de persze többszörözni is lehet az adagot.

Csalamádé, Kép: Kandikó Judit
Kép: Kandikó Judit

Hozzávalók:
4 szál répa
6 db kovászolni való uborka
6 db paprika (lehet benne többféle színű is)
1 fejeskáposzta
1 közepes karfiol
4 db zöld paradicsom

A léhez:
2 l víz
3 dl 20%-os ecet
50 dkg cukor
12 dkg só
1 teáskanál őrölt bors
1 teáskanál kömény
1 teáskanál borkén

Elkészítés:

Az uborkát, répát, paprikát, paradicsomot és a hagymát felkarikázzuk, a karfiolt rózsáira szedjük. Egy nagyobb lábasban a léhez való anyagokat összeöntjük, és amikor a cukor és a só feloldódott a lében, beletesszük az összes zöldséget. Fontos, hogy mindenhol ellepje a lé. Egy napra hűvös helyre tesszük pihenni. Ez alatt az idő alatt a só hatására a zöldségek levet eresztenek. Érdemes az állás ideje alatt néhányszor átkeverni a hozzávalókat. Másnap sterilizált üvegekbe porciózzuk a „sűrűjét”, és minden üveget színültig töltünk lével. Más dolgunk nincs az elkészült savanyúsággal, mint polcra tenni őket.

Nyári sztár, a koviubi
Amikor a hőmérséklet tartósan 25 fok fölé emelkedik, akkor több teendőnk is aktuálissá válik. Ezek egyike a sürgős kovászos uborka-készítés. Minél nagyobb tételben, annál jobb. Ráadásul kánikulában szinte röptében el is készül. Biztosan ismered a receptet, de azért kukkants bele!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

CSALÁD

6 tipp a kutyás nyaraláshoz

A kutyák a legtöbb helyen családtagnak számítanak, akiktől nem szívesen válunk meg a nyaralások alkalmával sem, akár még külföldi célpont esetén sem. Az alábbiakban összeszedtük a…
1 / 139

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 144

Saláták

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!