Facebook hozzászólás

A világ legegyszerűbb csalamádéja

Savanyúságot bármikor vehetünk a piacon, de mennyivel jobb érzés a saját magunk által eltettet asztalra tenni! Az alábbi mennyiséggel még kis konyhákban is meg lehet birkózni, de persze többszörözni is lehet az adagot.

Csalamádé, Kép: Kandikó Judit
Kép: Kandikó Judit

Hozzávalók:
4 szál répa
6 db kovászolni való uborka
6 db paprika (lehet benne többféle színű is)
1 fejeskáposzta
1 közepes karfiol
4 db zöld paradicsom

A léhez:
2 l víz
3 dl 20%-os ecet
50 dkg cukor
12 dkg só
1 teáskanál őrölt bors
1 teáskanál kömény
1 teáskanál borkén

Elkészítés:

Az uborkát, répát, paprikát, paradicsomot és a hagymát felkarikázzuk, a karfiolt rózsáira szedjük. Egy nagyobb lábasban a léhez való anyagokat összeöntjük, és amikor a cukor és a só feloldódott a lében, beletesszük az összes zöldséget. Fontos, hogy mindenhol ellepje a lé. Egy napra hűvös helyre tesszük pihenni. Ez alatt az idő alatt a só hatására a zöldségek levet eresztenek. Érdemes az állás ideje alatt néhányszor átkeverni a hozzávalókat. Másnap sterilizált üvegekbe porciózzuk a „sűrűjét”, és minden üveget színültig töltünk lével. Más dolgunk nincs az elkészült savanyúsággal, mint polcra tenni őket.

Nyári sztár, a koviubi
Amikor a hőmérséklet tartósan 25 fok fölé emelkedik, akkor több teendőnk is aktuálissá válik. Ezek egyike a sürgős kovászos uborka-készítés. Minél nagyobb tételben, annál jobb. Ráadásul kánikulában szinte röptében el is készül. Biztosan ismered a receptet, de azért kukkants bele!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Megszenvedjük a reggeli ködöket!

Egész héten frontmentes marad az idő, azonban ilyenkor ősszel már egyre gyakoribbak, és egyre makacsabbak is a…

Remek a bridzs az Alzheimer-kór ellen

Világszerte az egyik legnépszerűbb kártyajáték a bridzs – számtalan klub létezik, ahol a játékosok kellemesen…
1 / 1 500

PÁRKAPCSOLAT

Pornó vagy szakértő?

Mindenki tanítja, senki sem csinálja - általában ebben a helyzetben találjuk magunkat, ha egy téma kapcsán tanácsra van szükségünk. Ha azonban a szexről van szó, megváltozik a felállás: mindenki…
1 / 211

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

Saláták

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!