Facebook hozzászólás

ŐSZI SZERELEM

Áfonya és levendula, avagy nemrég találkoztunk!

Nem olyan rég találkoztam egy joghurt ízesítésében az áfonya és levendula párossal. Magyar termék volt, ezért Steffel Csaba egy nagy lájkot küld a gyártóknak. Pusztán csak akkora hatással volt rá, hogy a dicséret mellett, a következő édességgel ünnepli a pompás duót!

Töltött zsemle áfonyával, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

  • 8 db szikkadt zsemle (2-3 napos)
  • 50 dkg túró
  • 1 pohár tejföl (150g)
  • 3 dl tej
  • 1+1 db tojás
  • 18-20 dkg áfonya
  • 10+5 dkg kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 ek szárított levendulavirág
  • vaj

Elkészítés:

A zsemlék tetejét levágjuk, majd a belsejüket ügyesen kivájjuk úgy, hogy a külső héjrész ne sérüljön. A tejet 5 deka cukorral és 1 tojással kikeverjük. Egy tepsit kivajazunk. A zsemléket belemártjuk, beleforgatjuk a tejbe úgy, hogy mindenhol egységesen benedvesedjen, de ne ázzon szét, majd a tepsibe pakoljuk őket.

A túrót 10 deka cukorral, a levendulával és 1 tojással alaposan összekeverjük. A zsemlék kivájt belét áztassuk be a maradék tejbe, majd a túrótöltelékhez keverjük. Ezután a töltelékkel megtöltjük a zsemléket, a tetejükre halmozzuk a megtisztított áfonyaszemeket. A tejfölt elkeverjük a vaníliás cukorral.

A zsemlék levágott tetejét, a vágott felénél 1-1 kis kanál tejföllel megkenegetjük, és visszahelyezzük a zsemlékre, amikor ezzel is megvagyunk a maradék tejföllel szépen lekenjük a töltött zsemlék tetejét.

Jó étvágyat kíván hozzá: Steffel Csaba!

Így karcsúsodsz gyógynövényekkel

Szabó Gyuri bácsi a levendulásban, Kép: gyorgytea.hu
Kép: gyorgytea.hu

Télen készül a nyári alak, mondják helyesen a gyakorlott testépítők. És ha nemcsak a bikiniszezonra szeretnénk néhány kilótól megszabadulni, hanem egészségünk, fittségünk visszaszerzése is cél, akkor most időben vagyunk elkezdeni egy karcsúsító, méregtelenítő programot. Bármi is legyen a tervünk, Gyuri bácsi, most mindenkinek tanácsot ad.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

HÍREK

1 / 1 152

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!