Facebook hozzászólás
661

Áfonyás pulykamell kelbimbóval

Van-e csodálatosabb ősszel az áfonyánál? Van, de most pont az áfonyát választottam, mert minden minőségében szeretem! A pulyka meg egyenesen jól áll neki! Egyszerű, de annál finomabb kis recept, és nemcsak őszre! Jó lesz ez még télen is! Ezzel még annak a pasinak is elhódítod a szívét, aki amúgy állítólag nem szereti az édeset! 

Áfonyás pulykamell kelbimbóval, Kép: Gallicoop
Kép: Gallicoop

Hozzávalók négy éhes szájhoz:

  • 4 szelet pulykamell
  • 80 dkg kelbimbó
  • 40 dkg áfonya (fagyasztott is lehet)
  • fűszersó
  • bors
  • olívaolaj
  • 1 tk balzsamecet

Elkészítés:

A kelbimbót félbe vágjuk. Serpenyőben olajat hevítünk, és közepes lángon, gyakran átkeverve megsütjük a kelbimbót. A pulykamellet befűszerezzük. Egy másik serpenyőben kevés olajon aranybarnára sütjük a húsokat. Az áfonyát egy lábosba tesszük, pici vízzel felöntjük. Összerottyantjuk, balzsamecettel ízesítjük. A húst az áfonyaszósszal és a kelbimbóval tálaljuk. Jó étvágyat!

Imre bácsi grillezett kecskesajtja tavaszi virágsalátával és mustban párolt körtével
Szemem-szám eláll, valahányszor Badacsonyból lenézek a tóra! Mindig valami földön túli boldogság áraszt el! Ott kiülni egy teraszra, borozgatni, maga a gyönyörűség! És ha már mindez együtt van, haraphatunk is valamit! Itt van például Imre bácsi páratlan kecskesajtja! Meg kell kóstolnod! Megsúgom, ehhez is kell áfonya!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!