Facebook hozzászólás
5 331

Áfonyás, túrós muffin

A muffin divatja sosem fog leáldozni, mert nem minden bokorban terem ám olyan édesség, amit mindenféle gyakorlat és rutin nélkül elkészíthetünk, tulajdonképpen maximum két edényt kell vele bekoszolnunk, egy szűk óra alatt elkészül, és még isteni finom is. Ebben a receptben ki lehet cserélni az áfonyát szinte bármilyen más gyümölcsre.

Áfonyás muffin, Kép: Kandikó Éva
Kép: Kandikó Éva

Hozzávalók:

15 dkg cukor
20 dkg tehéntúró
2-3 kanál tejföl
10 dkg olvasztott vaj
csipet só
2 egész tojás
20 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
kb. 15 dkg áfonya (lehet fagyasztott is)

Elkészítés:

A túrót elkeverjük a cukorral, lazítjuk egy kevés tejföllel, mehet bele a vaj, a tojás és a sütőporral elkevert liszt. Legvégül az áfonyát adjuk hozzá a tésztához, lehetőleg ne törjük össze. 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.

Sonkás-sajtos muffin
A muffin nem csak édesen jó, de kitűnő vendégváró sós formában is. Persze egy gyors vacsorának salátával sem fog csalódást okozni.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!