Facebook hozzászólás

Akácszörpöm anyunak

Gyerekkoromban alig váruk, hogy nyíljon az akác! Igaz, ez akkor még május végére esett. Megszagoltuk, és éreztük a virágok mézes illatát! Hmmm…, még most is itt van az orromban! Édesanya mindig elmondta, hogy csak az ismert, fehér virágokat szedjük le, és azt is csak olyan helyen, ahol nem járnak autók! A kipufogós gázok ugyanis annyi szennyező anyagot fújnak a szirmokra is, ami már káros! Mellesleg, ha gyógynövényeket szedsz, anyukám intelme akkor is jusson eszedbe! 

Fehér akác virága, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Hozzávalók:

  • 4 liter akácvirág
  • 3 liter víz
  • ½ kg citrom leve
  • ízlés szerint cukor, vagy azt helyettesítő édesítőszer

Elkészítés:

Először is gyűjtsük be a virágokat. Forraljuk fel a vizet, ha kész, kapjuk le. Amikor már nem annyira forró, öntsük bele a citromlevet, összekeverjük, majd lefedjük. Kb. egynapos áztatás után úgy szűrjük le, hogy a virágokat még jól nyomkodjuk meg, hogy biztosan minden értékes anyag kijöjjön belőle. Forraljuk fel ismét, öntsük bele a kristálycukrot, és főzzük együtt még 10 percig. Már mehet is az üvegekbe, zárjuk le, és irány a száraz dunsztba! Ha csak hagyjuk kihűlni, már tálalhatjuk is a kerti partin – természetesen friss virágokkal díszítve! Egészségünkre!

Tavaszi méregtelítés – okosan!
A hidegben mindannyian nehezebben vesszük rá magunkat a méregtelenítésre, pedig érezzük, hogy a szervezet leterhelt, hiszen nemcsak a nadrág feszesebb, hanem a kedvünk is feszültebb. Tudomásul kell vennünk, hogy testünknek is szüksége van időnként egy nagytakarításra. A méregtelenítő eljárásokkal az a célunk, hogy semlegesítsük és eltávolítsuk a lerakódott toxinokat, éppen úgy, ahogy a port is letöröljük időnként lakásunk eldugott zugaiban.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 147

HÍREK

1 / 1 158

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!