Facebook hozzászólás

SVÉD RECEPT

Alkoholmentes bodzakoktél

A házi készítésű bodzavirágszörp remek alapja a különleges ízesítésű frissítőknek, akár piknikre akár kerti partira. Felnőtteknek tölthetünk hozzá égetett szeszes italt, de az lehetőleg színtelen legyen!

Azt már megírtuk, hogy a lagom a svéd életérzés, ami náluk mindenre kiterjed. Erről már mi is írtunk. Íme, egy koktél, amit a Lagom, a svéd életstílus, mely kiegyensúlyozottá tesz című könyvből választottunk, és most, nyáron különösen fincsi!  Próbáljuk ki!

Bodzakoktél, Kép: pexels
Kép: pexels

Hozzávalók:

  • 1 citrom
  • 5 lime
  • pár mentaág
  • jégkocka
  • bodzavirágszörp
  • hideg víz vagy szóda

Elkészítés:  

Facsarjuk bele a citromot és a lime-okat egy nagy kancsóba; dobjuk bele a kifacsart gyümölcsöket, majd a mentát és a jeget is. Töltsük fel a kancsót egy rész bodzavirágszörppel és 10 rész vízzel vagy szódával (,ha a szénsavasat kedveljük), majd keverjük meg az italt. Egészségünkre!

Bodzaszörp “lagomosan”

Bodzaszörp, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Mi az a lagom? A svéd életérzés! A nem túl kevés, a nem túl sok – az éppen elég gondolkodásmódja. Linnea Dunne fantasztikus könyve bepillantást ad a skandináv ország gondolkodásmódjába, ami életük egészét áthatja. Ez természetesen a konyhájukra is jellemző. Nálunk már virágzik a bodza, nézzük, hogy készítik a szörpöt a svédek?

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

CSALÁD

Nem minden családban jött ki a matek

Jellemzően ötvenezer forint feletti összeget fordítanak a magyar családok taneszközökre szeptemberben, majd évente további átlag húszezer forintot sportfoglalkozásokra és…
1 / 139

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 145

HÍREK

1 / 1 146

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!