>
Facebook hozzászólás

SVÉD RECEPT

Alkoholmentes bodzakoktél

A házi készítésű bodzavirágszörp remek alapja a különleges ízesítésű frissítőknek, akár piknikre akár kerti partira. Felnőtteknek tölthetünk hozzá égetett szeszes italt, de az lehetőleg színtelen legyen!

Azt már megírtuk, hogy a lagom a svéd életérzés, ami náluk mindenre kiterjed. Erről már mi is írtunk. Íme, egy koktél, amit a Lagom, a svéd életstílus, mely kiegyensúlyozottá tesz című könyvből választottunk, és most, nyáron különösen fincsi!  Próbáljuk ki!

Bodzakoktél, Kép: pexels
Kép: pexels

Hozzávalók:

  • 1 citrom
  • 5 lime
  • pár mentaág
  • jégkocka
  • bodzavirágszörp
  • hideg víz vagy szóda

Elkészítés:  

Facsarjuk bele a citromot és a lime-okat egy nagy kancsóba; dobjuk bele a kifacsart gyümölcsöket, majd a mentát és a jeget is. Töltsük fel a kancsót egy rész bodzavirágszörppel és 10 rész vízzel vagy szódával (,ha a szénsavasat kedveljük), majd keverjük meg az italt. Egészségünkre!

Bodzaszörp “lagomosan”

Bodzaszörp, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Mi az a lagom? A svéd életérzés! A nem túl kevés, a nem túl sok – az éppen elég gondolkodásmódja. Linnea Dunne fantasztikus könyve bepillantást ad a skandináv ország gondolkodásmódjába, ami életük egészét áthatja. Ez természetesen a konyhájukra is jellemző. Nálunk már virágzik a bodza, nézzük, hogy készítik a szörpöt a svédek?

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Élet fiatalkori demenciával

Az 53 éves Carolnál három évvel ezelőtt állapították meg a fiatalkori demenciát. Tizenöt éve él férjével, Malcolmmal boldog házasságban. Megmutatjuk, hogyan, mert nem ők az egyedüliek, akik ilyen…
1 / 212

CSALÁD

Az állatoknak is van lelkük!

- Az állatoknak is van lelkük, szellemük – vallja Dr. Németh József állatorvos. A Patadoki néven is ismert homeopata orvos a megelőzésben hisz, ennek ellenére sok olyan állat…
1 / 140

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 148

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!