Facebook hozzászólás
625

Almafánk

Egy kiadós, tápláló leves, mondjuk gulyásleves után második fogásként már csak egy kis tésztafélét kívánunk. Erre is kitűnő az almafánk. Nagyétkűeknek hús után, desszertként is könnyen lecsúszik.

Almafánk, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók 4 személyre:

étolaj igény szerint
porcukor ízlés szerint
őrölt fahéj ízlés szerint
2 tojás
1 csomag sütőpor
30 dkg finom liszt
8 dkg kristálycukor
1 kg alma

Elkészítés:

Az almát meghámozom, durva reszelőn lereszelem, gyengén kinyomkodom a levét. Alaposan összedolgozom a cukorral, a liszttel, a sütőporral meg a tojásokkal. Egy evőkanál segítségével forró olajba kis fánkokat szaggatok, és előbb fedő alatt, majd anélkül szép pirosra sütöm. A fánkokat papírtörlőre szedem, a felesleges olajat leitatom, és meghintem fahéjas porcukorral.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!