Facebook hozzászólás
3 500

Almakrémleves

Imádom a hideg konyhát. A sok hideg ételt is, és azt is, amikor a hűvös borongós esős őszi napon bemegyek a konyhába, begyújtom a gáztűzhelyt, és valami készül… Maxék is tombolnak az isteni almákban, ezért került most a mi menünkbe is ez a finomság, hiszen még itt a kánikula!

Alma krémleves, Kép: Somogyi Zoltán Max
Kép: Somogyi Zoltán Max

Hozzávalók:

  • 60 dkg hámozott savanykás alma
  • 17 dkg cukor
  • 1 ek citromlé
  • 1 kk almás sütemény fűszer keverék (ebben minden olyan benne van amit szeret az alma!)
  • 1 l víz
  • 1 ek liszt
  • 2 ek tejföl
  • tejszínhab a tálaláshoz

Elkészítés:
A cukrot elkezdem karamellizálni, ráöntöm a citromlét, belekeverem a fűszer keveréket, és beleforgatom az almadarabokat. Egy kicsit párolom, és felöntöm a vízzel. Főzöm pár percet, úgy kb. 5-6 percet, majd a tejfölös liszttel behabarom, összeforralom, majd turmixolom. Kihűtve, tejszínhab díszítéssel tálalom.

Jó étvágyat kíván hozzá: Somogyi Zoltán Max

Gyors almatorta – lépésről-lépésre

Almatorta, Kép: Somogyi Zoltán Max
Kép: Somogyi Zoltán Max

Almatorta gyorsan, egyszerűen, lépésről-lépésre. Alapja egy amerikai „Classic Crispo” omlós linzertészta, a tölteléke pedig egy egyszerű almás ragu. Amíg a hűtőben pihen a tészta, addig pont elkészítheted ragut. Igazi, férfias desszert Somogyi Zoltán Maxtól.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!