Facebook hozzászólás

Almás, rozmaringos gyöngytyúkom

Mindenki azt mondja, a gyöngytyúk húsa száraz, és csak levesnek jó! Hát nem! Most megmutatom, hogy az amúgy tényleg remek levesnek isteni gyöngytyúk melle, combja szalonnacsíkba csomagolva mennyire fantasztikus – némi almával, meg miegymással! 

Gyöngytyúk sütve rozmaringgal, Kép: László Márta
Gyöngytyúk sütve rozmaringgal, Kép: László Márta

Gyönyörű gyöngytyúkból készítettem levest húsvétra, és olyan szép combja, melle volt, hogy nem akartam a lébe tenni. Jött tehát a sütőzacskó, a varázspálca!

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az előzőleg besózott húsdarabokat, egy-egy baconba tekerem. Megpucolom a krumplit, felvágom az almákat, és hosszúkás darabokat vágok belőlük. Előkapok egy sütőzacskót, beleteszem a krumpli és az alma felét, középre a baconbe tekert húsokat, majd a többi krumplit és almát. Teszek rá 2 szál rozmaringot, fokhagymát, bort és lezárom a zacskóhoz adott dróttal. Hústűvel itt-ott megszúrom, és a 180 fokra előmelegített sütőbe beteszem. Minimum másfél óra kell, hogy megsüljön! Egészséges, omlós, könnyed, kellemes ebéd vagy vacsora lesz belőle! Mi imádjuk! Jó étvágyat!

Mediterrán gyöngytyúkom cserépben sütve
Azt szokták mondani, hogy a gyöngytyúk csak levesnek jó. Na, ezt most megcáfolom! Itt ez a remek recept, amelyik minden ízében felidézi Olaszországot, és közben finom, szaftos, valami egészen elbűvölő. Kínáld zöldséges rizzsel vagy krumplipürével, nem bánom, csak adj hozzá egy kis könnyű rozét! Ezzel biztosan leveszed szíved hölgyét a lábáról! Miért? Nem ez a cél? Jó étvágyat!

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Ilyen egyszerűen lehetsz milliomos!

Hogy kell repülőt szerezni? Végy egy nagy telket egy légikikötő mellett, és várj türelemmel! Ez a vicc terjedt…

Vihar előtti zaj?

Én ma mindent eladok! Ezzel a mondattal pakolta ki a pultra a pincéből felhordott törött gipszgólyát, csorba kerti…
1 / 347

CSALÁD

Nem minden családban jött ki a matek

Jellemzően ötvenezer forint feletti összeget fordítanak a magyar családok taneszközökre szeptemberben, majd évente további átlag húszezer forintot sportfoglalkozásokra és…
1 / 139

HÍREK

1 / 1 145

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!