Facebook hozzászólás
281

Amikor a máj találkozik az almával

Az alma a legnagyszerűbb gyümölcs: ízletes, zamatos és szinte minden bajra jó. Ráadásul télire is elrakható, a máj pedig bőséges D- vitaminforrás és elkészítése egyszerű, gyors és igen változatosan süthetjük. Receptjeink alapján süssünk-főzzünk finomakat. A siker nem marad el.

Az alma a legnagyszerűbb gyümölcs – Kép: Pixabay

Hozzávalók:

60 dkg sertésmáj, 2 dl olaj,

2 dkg liszt, bors,

1 dkg fűszerpaprika, 40 dkg alma,

őrölt fahéj, 5 dkg vaj, 5 dkg cukor,

1 dl félszáraz fehérbor.

Elkészítése:

A felszeletelt májat megborsozzuk és paprikás lisztbe forgatjuk. Kevés forró olajon mindkét oldalát pirosra sütjük, majd a szeleteket félretesszük.

Teflonedényben a felolvasztott vajon cukrot pirítunk, rárakjuk a megmosott és cikkekre vágott almát. Megszórjuk őrölt fahéjjal, és két perc sütés után felengedjük a fehérborral. Vigyázzunk, hogy az alma ropogósra sült maradjon. Bő olajban sült szalmahagymát és burgonyapürét adhatunk hozzá.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!