Facebook hozzászólás

Amikor elönt a petrezselyem

Tudtátok? A petrezselyemben több a C-vitamin, mint a citromban! Ezért aztán semmiképp sem hagyjuk veszni! Jól jön még a nyári burjánzó levél a téli főzéskor! Két trükköt is mutatok! Mindkettőt használom, és mindkettő nagyon bejött! 

Szerencsére gyakran előfordult, hogy rengeteg petrezselymet kapok a drága “telkes” barátaimtól. Akármilyen késő este is volt, azonnal kitört belőlem a háziasszony. Íme két tartósítási módszer.

Petrezselyem, középen közeli levéllel, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Mindkettő úgy kezdődik, hogy engedj sok vizet a tiszta mosogatótálba, és jó alaposan öblítsd le 2-3 lében. Jól itatgasd le (vagy tedd salátacentrifugába!), majd kézzel vagy petrezselyemvágóval aprítsd fel.

Ha szárazon akarod eltenni, terítsd ki a mennyiségtől függően egy-egy teljesen száraz konyharuhára. Helytől, időjárástól függően 1-2 nap alatt megszárad. Ahányszor arra jársz, száraz, tiszta kézzel forgasd meg, hogy mindenütt érje a friss levegő. Ha biztosan száraz, tedd teljesen tiszta üvegekbe, és tégy rá olyan fedőt, ami alatt szellőzni tud. Nem árt fénytől elzárva tartani (mint a pirospaprikát!), hogy ne veszítse el szép zöld színét! Én a sötét sarki konyhaszekrényben őrzöm úgy, hogy magát az üveget is körbeveszem alufóliával! Télen csak rászórom pl. a főtt krumplira, és bámulatos mennyire élnek a nyári ízek!

Ha más módot választasz, akkor minden úgy kezdődik, mint az előző esetben. A különbség annyi, hogy természetesen nincs szárítás. 1 adag apróra vágott petrezselyemzöldhöz adunk 1/5 rész sót. Jól összekavarjuk, és tiszta üvegekbe nyomkodjuk. Így rakom a hűtőbe! Mindig jól jön! Drága szomszédaim, drága barátaim! Isten tartsa meg jó szokásotokat! Lehetőleg máskor se feledkezzetek meg rólam, mert én ezt imádom!

Újkrumpli, amit most kell enni!
Ho-hó, barátaim! Ez az a köret, amit egyszerűen nem lehet visszautasítani! Hát persze, mert újkrumpli csak most van! A titka, hogy másként kell vele bánni, mint idősebb testvéreivel! Csakhogy, az idősebb testvérek mindig készenlétben állnak. Az ÚJKRUMPLI meg csak ilyenkor! Petrezselyem nélkül pedig fabatkát sem ér!

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Luxusvillák saját gáttal a Rómain

Nemsokára elkészül Budapest első minimál stílusú prémium villa-parkja a Római-parton, csupán pár méterre a Dunától!…

Öt tipp, amire nagyon figyelj, ha új növényt veszel!

Itt a tavasz és sokan ilyenkor új növényeket szereznek be a kertjükbe. Az eladónál gyönyörűnek tűnő virágok azonban…
1 / 346

HÍREK

1 / 1 136

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!