Facebook hozzászólás

Amikor elönt a petrezselyem

Tudtátok? A petrezselyemben több a C-vitamin, mint a citromban! Ezért aztán semmiképp sem hagyjuk veszni! Jól jön még a nyári burjánzó levél a téli főzéskor! Két trükköt is mutatok! Mindkettőt használom, és mindkettő nagyon bejött! 

Szerencsére gyakran előfordult, hogy rengeteg petrezselymet kapok a drága “telkes” barátaimtól. Akármilyen késő este is volt, azonnal kitört belőlem a háziasszony. Íme két tartósítási módszer.

Petrezselyem, középen közeli levéllel, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Mindkettő úgy kezdődik, hogy engedj sok vizet a tiszta mosogatótálba, és jó alaposan öblítsd le 2-3 lében. Jól itatgasd le (vagy tedd salátacentrifugába!), majd kézzel vagy petrezselyemvágóval aprítsd fel.

Ha szárazon akarod eltenni, terítsd ki a mennyiségtől függően egy-egy teljesen száraz konyharuhára. Helytől, időjárástól függően 1-2 nap alatt megszárad. Ahányszor arra jársz, száraz, tiszta kézzel forgasd meg, hogy mindenütt érje a friss levegő. Ha biztosan száraz, tedd teljesen tiszta üvegekbe, és tégy rá olyan fedőt, ami alatt szellőzni tud. Nem árt fénytől elzárva tartani (mint a pirospaprikát!), hogy ne veszítse el szép zöld színét! Én a sötét sarki konyhaszekrényben őrzöm úgy, hogy magát az üveget is körbeveszem alufóliával! Télen csak rászórom pl. a főtt krumplira, és bámulatos mennyire élnek a nyári ízek!

Ha más módot választasz, akkor minden úgy kezdődik, mint az előző esetben. A különbség annyi, hogy természetesen nincs szárítás. 1 adag apróra vágott petrezselyemzöldhöz adunk 1/5 rész sót. Jól összekavarjuk, és tiszta üvegekbe nyomkodjuk. Így rakom a hűtőbe! Mindig jól jön! Drága szomszédaim, drága barátaim! Isten tartsa meg jó szokásotokat! Lehetőleg máskor se feledkezzetek meg rólam, mert én ezt imádom!

Újkrumpli, amit most kell enni!
Ho-hó, barátaim! Ez az a köret, amit egyszerűen nem lehet visszautasítani! Hát persze, mert újkrumpli csak most van! A titka, hogy másként kell vele bánni, mint idősebb testvéreivel! Csakhogy, az idősebb testvérek mindig készenlétben állnak. Az ÚJKRUMPLI meg csak ilyenkor! Petrezselyem nélkül pedig fabatkát sem ér!

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Mi a közös a cukorbetegségben és a demenciában?

Cukorbetegség akkor alakul ki, amikor a szervezetünk nem tud megfelelő mennyiségű inzulint termelni, vagy az…

Futószalagon jönnek a frontok!

Szinte egyetlen napunk sincs pihenni! Az elmúlt időszakban, és még ennek a hétnek az első felében is egymást érik a…
1 / 1 504

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 147

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!