Facebook hozzászólás
395

Amivel nem foghatsz mellé Londonban

Fish and Chips! Azaz sörtésztában sütött – leginkább – foltos tőkehal sült krumplival, majonézzel, ecettel, ketchuppal, sóval. Mindez – álcázott – újságpapírban, egy jó helyi sörrel! Egyszerűen parádés menü hétköz- vagy ünnepnap Londonban! Ez az, amit feltétlenül ki kell próbálnod! Én ezt – barátaimnak köszönhetően – a London Eye, vagyis a híres óriáskerék tövében kóstoltam! Isteni volt! Köszönet érte!  

Fish and Chips Londonban, Kép: László Márta
Fish and Chips Londonban, Kép: László Márta

Hozzávalók:

  • 60 dkg foltos tőkehal filé
  • 3 ek liszt
  • 1 ek kukoricás keményítő
  • 1 tojás
  • 1 tk sütőpor
  • 1,5 dl hideg sör
  • 1 dl szódavíz
  • 1 tk só
  • pici bors

Elkészítés:

Dobd össze a tésztát, és tartsd szem előtt, hogy minden egyes alkatrész hideg legyen! Ettől lesz majd a bunda igazán ropogós! A lisztet, keményítőt és sütőport összekeverd jól össze. Tedd bele a tojást, majd hozzá a sörből, ha kell, a szódából is. Legyen a vége egy sűrű palacsintatészta! Az se jó, ha túl sokat kevered, mert akkor a szénsab buborékjai kiszöknek a tésztából, és elveszíti a lágyságát! A halat itatgasd le papírtörlővel, majd sózd meg. Márts a tőkehalat a sörtésztába, és forró olajban 4-5 perc alatt süsd pirosra!

Londoni gyorsétterem, Kép: László Márta
Londoni gyorsétterem a belvárosban, Kép: László Márta

Elképesztően finom! „Hivatalosan” újságpapírban kell tálalni, de ma egy keménypapírból készült, újságpapír kinézetű papírtálcára tett zsírpapírra téve tálalják – a gyorsétkezdékben megszokott alkatrészekkel, úgy mint ketchup, ecet, majonéz só, … ki mit kedvel. Egyben mindenki megegyezett: finom, de helyi sörrel az igazi!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!