Facebook hozzászólás

Anyu karácsonyi mákos gubája

Édesanya minden december 24-én délben mákos gubát készített. Mi, gyerekek meg egyenesen imádtuk! Gyors, könnyű fogás a háziasszonynak is, különösen, amikor már mindenki az ünnepi vacsorára készül. Szóval nagyon fincsi, ráadásul nagyon egészséges! A hölgyeknek amúgy is ajánlom a mák miatt! Ez az ici-pici fekete kis mákszem a legnagyobb doktora a csontképzésnek! És ez nem vicc! Ünnepeljünk tehát a mákkal! 

Mákos guba, Kép: wikipedia
Kép: wikipedia

Hozzávalók: 

Na, ezt pontosan soha le nem írta senki nálunk, mert minden csak úgy jött, ahogy Anyukámtól láttuk. Ez az a recept, amit úgy hívnak: ízlés szerint. Azért ne aggódj, mert rögtön látni fogod, rém egyszerű! Tehát kell:

Elkészítés:

Darálj mákot, vagy már eleve vedd daráltan, keverj hozzá porcukrot úgy, ahogy Te szereted. Melegíts tejet, édesítsd kedved szerint. A fejenként kb. 1 kiflit karikázd le úgy 1 cm-es vastagságúra, és tedd egy tálba. Öntsd le az édes, meleg tejjel, de csak annyival, hogy ne máljanak szét a karikák, majd jól szórd meg az édes darált mákkal. Lágyan keverd össze, és kész! Ennyi! Máris tálalható! Nem csalás, nem ámítás, és a gyerekek kedvence lesz! Van, aki leönti még egy vaníliás krémmel, vagy pudinggal, de ez így is nagyon fini! Jó étvágyat, és vidám ünnepi készülődést!

Mákos-vaníliás kifli adventre
Édes testvérek a mák és a karácsony! Mi sem bizonyítja jobban, mint Rosemarie Neuwiesinger máktermelő, akitől ezt a receptet kaptam Sallingbergből. Karakterében hasonlít anyukám vaníliás kiflijéhez, de javaslom, ezt is próbáljátok ki!

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

CSALÁD

Pénz van? Nyugi van? Hol írjam alá?…

Továbbra is a tisztességes fizetés a legfontosabb egy mai magyar munkavállalónak. Egy friss kutatásból azonban az is kiderült, hogy nőttek az igények. A tudatos munkavállalók…
1 / 138

HÍREK

1 / 1 140

Ünnepi receptjeink

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!