Facebook hozzászólás
422

Anyukám vaníliás kiflje

Na, ez volt az a süti, amit anyukám nem tudott úgy eldugni, hogy ne találtuk volna meg azonnal, amint hazaértünk! Már az illata maga az ünnep! Anyukám ezért mindig dupla adagot készített, hogy biztosan kihúzza az ünnepek végéig! Ezt javaslom Nektek is!   

Vaníliás kifli, Kép: László Márta
Vaníliás kifli, Kép: László Márta

Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj
  • 30 dkg liszt
  • 12 dkg darált dió
  • 12 dkg porcukor
  • 2 ek porcukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor

Elkészítés: 

A hozzávalókat előre kiveszem a hűtőből, hogy könnyebb legyen velük dolgozni. Az összetevőket egy tálba öntöm, és jól összegyúrom. Bármennyire hihetetlen, a kézmelegtől és a gyúrástól  előbb-utóbb összeáll.

Tudd!
Minél tovább áll, annál porhanyósabb!

Nyújtsd nudli vastagságúra, és formálj egyenként kis kifliket. Tedd sütőpapírral kibélelt tepsibe, és 170 fokon süsd készre kb. 15 perc alatt. A sütőből kivéve azonnal, melegen forgasd meg a vaníliás cukorral összekevert porcukorban, majd tedd tálra vagy dobozba. Karácsonyi ajándéknak is jó ötlet egy szép csomagolással kiegészítve!

Az eredeti Gundel-somlói
Ahány ház, annyi somlói. De vajon, melyik az igazi! Most megnyugtatok mindenkit! Mindegyik az, amelyiket mi készítünk! Amikor én megismerkedtem vele, még úgy tanultam, hogy a híres színészről, Somlai Artúrral kapta a nevét, és ez volt a művész kedvenc édessége. Most azt olvasom, hogy a fóti Somlyó hegy a névadó. Akkor most jöjjön a Wikipedia eredeti receptje. Igazi karácsonyi fogás!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!