Facebook hozzászólás
208

Aszalt szilvával töltött baconos pulyka

Az édes szilva és a sós hús, valamint a szalonna – különleges ízhatást eredményez. Érdemes kipróbálni ezt a receptet, nem fog csalódást okozni az ünnepekre sem!

Hozzávalók:

50 dkg pulykamell

20 dkg aszalt szilva

30 dkg bacon szalonna

Ételízesítő, só, fehérbors

Olaj

Elkészítése:

A szép vékonyra kivert, enyhén megsózott hússzeletekbe aszalt szilvát rakunk, óvatosan feltekerjük, majd bacon szalonna csíkba göngyöljük. A felgöngyölt húsokat szorosan egymás mellé rakjuk olajozott tepsibe vagy hőálló edénybe. Ha végeztünk, kb. fél decivizet öntünk alá, letakarjuk alufóliával, és közepes tűzön fél óráig sütjük. Levesszük az alufóliát, majd hagyjuk pirulni kb. 15 percig. Óvatosan vegyük ki, hogy ne essenek szét a húsok!

Párolt rizs illik hozzá a legjobban, de ajánlott a vajas-tejes tört burgonya is.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!