Facebook hozzászólás
1 025

HENI SÜT NEKED

Az én nyári hummuszom

Remek hírünk van számotokra! Ámon Heni, a ‘Heni süt neked’ blog lelkes szerzője két hetente különleges, saját recepteket oszt meg lapunk olvasóival. Elsőként ezzel a különleges hummusszal lep meg titeket, ami a forró nyári napokon kitűnő választás lehet.

Pitával tunkolgatva, zöldségekkel mártogatva, taccos-ként vagy épp kis paprikákba töltve remek nyári csipegetnivaló az én nyári hummuszom, amely padlizsánból, avokádóból, földimogyoróból, szárított paradicsomból, céklából, édeskrumpliból áll. Klasszikusan csicseriborsóból. De ezt is lehet ízesíteni, bekeverni bébispenóttal, sült paprikával, akármivel. Ahogy kedvünk szottyan, ahogy ízlésünk kívánja, vagy fantáziánk engedi.

Ámon Heni nyári hummusza. Fotó: Ámon Heni
Ámon Heni nyári hummusza. Fotó: Ámon Heni

 

Ettől függetlenül nekem még mindig a klasszikus a kedvenc a csicseriborsós tahinis változat. Rajongok érte. Ilyen melegben a leggyorsabb vacsora, amit általában hasábokra vágott zöldségekkel (uborka, répa, szárzeller stb.) szoktam kínálni. De pitával vagy akár pereccel is csodás.

Minden ízében nyár. Fotó: Ámon Heni
Minden ízében nyár. Fotó: Ámon Heni

A mai humuszom, mert hogy erről van szó, egy kicsit rendhagyó. A nyár képviselteti magát rajta mind színeiben, mind ízeiben egyaránt. Mert hát ha az ember lánya kimegy piacolni, akkor fantasztikus, ámde semmi különös dolgokra lel. Egy szépen mosolygó őszibarackra, frissen kevert salátára (bébispenót, rukkola, madárbegy), kukoricacsőre, olívabogyóra és színes koktélparadicsomokra. Így hát a mai krém így néz ki, és amelynek
fedőneve piacos humusz.

Hozzávalók 4-6 főre: 2 doboz csicseriborsó, 3 ek tahini krém, 1 lime leve (citrom is jó), só, bors, őrölt római kömény, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj (extra szűz), ízlés szerint: őszibarack, koktélparadicsom, vegyes friss saláta, kukorica,
olívabogyó, kapribogyó.

A konzervekről leöntöm a levet. Pontosítok: az egyikről teljesen, a másikról csak félig. Beleteszem egy késes aprítógépbe, hozzáadom a tahinit, a lime levét, sőt, borsot, római köményt, fokhagymát és egy kanál olíva olajat. Krém állagúra pépesítem. Kiteszem egy tálba, díszítem ízlés szerint, majd meglocsolom az egészet olívaolajjal. Mértékkel, nem kell, hogy ússzon benne … És ennyi is az egész, mindennel együtt sincs 10 perc. Az eredmény mennyei. Ha ezt nem próbálod ki, kimaradsz valami isteniből





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!