Facebook hozzászólás
1 640

Ázsiai zöldséges tészta

Nagyon szeretem a rizstésztát, főleg azért, mert semmi más teendő nincs vele, mint forrásban lévő vízzel nyakon önteni, néhány percet várni, majd leszűrve fogyasztani. Zöldségekkel és szójaszósszal variáltam.

Kínai rizstészta zöldségekkel, Kép: Kandikó Éva
Kép: Kandikó Éva

Hozzávalók:
1 csomag rizstészta
30 dkg párolt brokkoli
egy marék kesudió
szezámmag
2 evőkanál szezám olaj
3 evőkanál szójaszósz
chilipehely
1 piros kápia paprika
10 dkg gomba
1 gerezd fokhagyma
1 darabka friss gyömbér

Elkészítés:
A tésztát forrásban lévő vízzel leöntöttem, lefedtem, majd tíz perc múlva leszűrtem.
A szezám olajon néhány pillanatig pirítottam a gyömbér- és fokhagyma pépet, rádobtam az apró kockákra vágott paprikát, a vastag szeletekre vágott gombát, az előzőleg gőzben megpárolt brokkolit, és összepirítottam őket. Hozzáadtam a szójaszószt, belekevertem a tésztát, megszórtam szezámmaggal és összetört kesudióval. Adtam hozzá egy kevés chili pelyhet, hogy kissé csípős legyen, és tálaltam.

Kesudiós csirke
Attól csodás, hogy nagyon hamar készen van, látványnak sem utolsó a maga színkavalkádjával, és a mártás hozzávalóit pedig örökre elhelyezem a családi recepttár legbecsesebb darabjai közé, mert pont olyan, amilyennek én ezeket az ázsiai jellegű ételeket szeretem.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!