Facebook hozzászólás
671

Bácskai csirkemáj

A nyár egyik kedvenc étele a lecsó és persze minden olyan fogás, mely lecsóval készül. A Bácskai csirkemáj is pont egy ilyen étek.

Egyáltalán nem kell konyhaművésznek lenni ahhoz, hogy elkészítsük ezt a finom és laktató fogást. A csirkemáj pedig a viszonylag olcsó húsfélék csoportjába tartozik, vagyis semmi akadálya annak, hogy akár ma ízletes és magyaros ebédet varázsoljunk belőle az egész család számára.

Bácskai csirkemáj
(Fotó: Depositphotos)
Hozzávalók:

1 kg csirkemáj
15 dkg vöröshagyma
10 dkg sertészsír vagy étolaj
3 zöldpaprika
2 paradicsom
só, bors, majoránna, piros paprika

Elkészítés:

A csirkemájat megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk és szeletekre vágjuk, majd a zsíron vagy olajon aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a szeletekre vágott paprikát és paradicsomot, lepirítjuk, aztán jöhet mellé a csirkemáj. Sózzuk, borsozzuk, majorannával fűszerezzük, majd a végén jöhet a pirospaprika is. Kevés alaplével, vagy vízzel felengedjük és nyílt lángon készre sütjük. Köretként petrezselymes burgonyával tálaljuk.

Még több magyaros recept:

Székelygulyás füstölt kolbásszal
Tarhonyás hús

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!