Facebook hozzászólás

Balzsamecetben pácolt eper

Amikor epret választunk, nyugodtan bízzuk magunkat az orrunkra, az eper egyik legjellemzőbb tulajdonsága ugyanis bódító illata. Az éretlen gyümölcs híján van ennek a tulajdonságnak, tehát bátran válasszuk azt a fajtát, aminek már messziről érezzük az illatát.

Pácolt eper, Kép: Hajós Ágnes
Kép: Hajós Ágnes

Hozzávalók egy 7 dl-es befőttesüveghez:

kb. 25 dkg, kisebb szemű eper
2,5 dl balzsamecet
3 ek méz
1 nagy ág kakukkfű
1 vanília
8 levél bazsalikom

Elkészítés:

Az epreket alaposan mossuk meg, szárukat vágjuk ki (csak hibátlan epret használjunk!). A vaníliát félbevágjuk, magjait egy kis edényben összekeverjük a balzsamecettel és a mézzel, a vaníliarudat a befőttesüvegbe állítjuk.
Rétegezve tesszük bele az epret, a kakukkfű lecsipegetett leveleit és a bazsalikomot. Felöntjük a balzsamecettel, rátesszük a tetőt és hűtőben érleljük pár órát, legjobb, ha egy éjszakát. Hűtőben 3-4 napig eláll.

CPavlova torta, amivel bárkit elkápráztatszím
A Pavlova torta 1935. októberében egy Pearth-i szállodából indult világhódító útjára, és Bert Sache keze alól került ki – áldassék annak a kéznek mindkét darabja. Rémesen egyszerű dolog, és mint ilyen, nagyon jó is. Nyári gyümölcsszezon kellős közepén a legjobb választás, ha egy pazar desszertre vágyunk.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Erős hidegfront érkezik – fokozódnak a szívpanaszok!

Erős hidegfront érkezik észak felől: a nyár véget ér, és gyenge fagy is kialakulhat. A markáns változások fokozott…

Szédület, mik vannak!

Szédülni lehet az éhségtől, a szerelemtől és a körhintától, de ha tartósan fennáll a stabilitásérzet megváltozása,…
1 / 1 496

CSALÁD

Nem minden családban jött ki a matek

Jellemzően ötvenezer forint feletti összeget fordítanak a magyar családok taneszközökre szeptemberben, majd évente további átlag húszezer forintot sportfoglalkozásokra és…
1 / 139

HÍREK

1 / 1 146

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!