Facebook hozzászólás

Banános csoda birkózó módra

Barka Emese női birkózó bajnok kedvenc itáliai desszertje, amit olasz származású edzőjétől tanult. Mindig ezzel készül, ha meglátogatják barátai, vagy ő megy vendégségbe. Könnyű, lágy, ízletes, és még gyümölcs is van benne, ami teljesen levette Emesét a lábáról, hiszen az élsportoló igazi gyümölcsrajongó.

Nutellás bananamisu, Kép: sajtóanyag

Hozzávalók (6 adaghoz):

  1. A tojásokat különválasztjuk, majd felverjük és a fehérjéhez egy kanál porcukrot adunk, míg a sárgájához egy kanál barna vagy biocukrot.
  2. Ezt követően összekeverjük a sárgáját a mascarponeval, majd utána mindezt a felvert fehérjével.
  3. Ha ezzel megvagyunk el is kezdhetjük a tálba rétegezni az összetevőket. A tál aljára egy réteg elkészített mascarpone kerül, majd rá a piskóta, melyet előtte langyos tejbe mártunk. A következő réteg a nutella, melyet egy tejbe mártogatott kanál segítségével könnyebben szét tudunk oszlatni a piskótán.
  4. Ezután következik a banán, melyet előtte vékony szeletekre vágunk. A banánra jön egy vékony réteg mascarpone, arra ismét egy réteg tejbe mártogatott piskóta, amire végül egy újabb réteg mascarpone kerül már vastagabb rétegben. Majd végezetül a tetejét meghintjük egy kevés kakaóporral.
  5. A hűtőbe helyezzük és egy pár órán át hagyjuk, hogy a piskóta megpuhuljon és úgymond összeérjenek az ízek. (Én estére szoktam betenni a hűtőbe és reggel egy ínycsiklandó desszert vár.)
Figyelem! A tepsi mérete: 20X35 cm-es legyen!
Itt egy másik jó kis olasz recept!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Egy napig biztosan szenvedünk!

Kedden egy napra nagyon elromlik az idő, ez pedig a kora nyárias húsvéti ünnep után még inkább kellemetlennek tűnik…

3 profi tipp a tavaszi életmódváltáshoz

Gyakran nemcsak a természet éled újjá a tavasz beköszöntével, hanem mi magunk is új erőre kapunk. A kellemes idő,…
1 / 1 478

CSALÁD

Agresszívvá válhat-e a gyerekem, ha megtanulja megvédeni magát?

Üt, csíp, rúg, harap, sikít, kiabál - ki ne találkozott volna már olyan gyermekkel, akiből szabályosan előtör az agresszivitás a közösségben. Annak ellenére, hogy a…
1 / 136

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 141

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!