Facebook hozzászólás
831

Bárány-kebab korianderes piláffal

Talán Törökországban ettem ilyen finomat! Ez jutott eszembe, amikor Hegyvári Zoltán egyik legfrissebb receptjét magam is kipróbáltam. A különleges bárányhús remekül átsült, és hiába, a szabadtéri grillezésnek nincs párja! Ezzel bizotsan elnyerted barátaid tetszését is!

Bárány kebab, Kép: Hegyvári Zoltán
Bárány kebab, Kép: Hegyvári Zoltán

Hozzávalók:

Elkészítés:

A hagymát géppel vagy kézzel nagyon apróra vágom, a teraszról behozok egy nagy maréknyi friss koriandert – majd ezt is felaprítom. A darált húst, a fűszereket, a hagymát összekeverem, azután citrom héjat reszelek még a húspépbe. Kézzel alaposan összedolgozom az összetevőket, majd hűtőbe teszem a tálat, hogy az ízek klasszul összeérjenek. A pihentetés után vizes kézzel húsrudacskákat formázok, majd egy-egy pálcikára felszúrom őket. Egymás mellé pakolgatom a rudacskákat, majd hagyom még őket pihengetni – addig pedig előkészítem a piláfot.

Grillen készült pizza a csodás oregánóval
Tamás fiam nagy pizza fun, az óbudai albérletében rendszeresen dolgozik a sütő, terjeng az oreganó illat – most pedig azt találta ki, hogy a teraszunkon tekerjük fel a grillt teljesítményre, majd készítsünk nápolyi jellegű, nagyon vékony tésztás pizzát – írja egy másik receptje felvezetőjeként Hegyvári Zoltán, aki a tészta sütését vállalta. Az eredmény fantasztikus lett, igazi, vékony tésztás pizzák sültek meg percek alatt a 300-320 C-os grillen – mi pedig csak ettünk, ettünk és ettünk…

Hozzávalók a piláfhoz:

  • 1/2 zacskó rizs
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1-2 ek friss, apróra vágott koriander
  • 1/2 ek római kömény
  • 2 csipet sáfrány
  • 1-2 dl alaplé
  • igény szerint víz

A hagymákat felkarikázom, majd kevés olajon lepirítom őket. Amint megfelelő az állaguk, akkor a rizst szárazon ráöntöm a hagymákra – majd ezeket is egy kicsit előpirítjuk. Jöhetnek a fűszerek – elsősorban római kömény és a koriander – amikkel megszórom a rizst, majd öntök alájuk alaplevet is. Egyre klasszabb az illat, jöhet még egy kis víz – na meg a fedő, ami alatt szépen elkészül a korianderes piláf. Míg a rizs puhul, addig kivonulok a teraszra, és a grillen készre sütöm a kebab rudakat. Jó étvágyat kíván egri húsimádó barátunk!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!