Facebook hozzászólás

Bazsalikomos-borókás cold brew limonádé Anditól

Közönségdíjas lett ez a remek kávékülönlegesség egy nálunk is jól ismert nemzetközi kávéházlánc nemrég lezajlott házi baristaversenyén. A némi előkészületet és konyhai jártasságot igénylő recept megéri a fáradságot, de akár a vendégség teljes ideje alatt kint lehet az asztalon, és garantáltan mindenkit le fog nyűgözni.

 

Bazsalikomos borókás Kép: Starbucks
Kép: Starbucks

Cold brew alap készítése házilag:

Hozzávalók 500 ml kávé elkészítéséhez:

  • 1 zárható tetejű félliteres üvegedény (befőttesüveg vagy french press)
  • 85 g durvára őrölt kenyai, ethiopiai vagy más afrikai citrusos kávé
  • 500 ml tisztított szobahőmérsékletű víz
  • papír kávéfilter (dugattyús kávéfőző esetén elhagyható)
  • 1 literes üvegkancsó

Elkészítés:

Tegyük a kávét az üvegedénybe, öntsük fel a tisztított vízzel, zárjuk le az üveget, és helyezzük a hűtőbe 20 órára. Ezután papírszűrőn töltsük át egy üvegkancsóba további felhasználásra. Ízesítés nélkül azonos mennyiségű jéggel vagy vízzel hígítva fogyasszuk.

II. Erzsébet sem hagyja ki…
Minden nap pontban délelőtt 11-kor egy pohár gin tonicot kortyol el a brit uralkodó immár hosszú évtizedek óta. Igazi frissítő, éppen ezért töretlenül népszerű nálunk is ez az ital, és persze a belőle készülő koktélok is. Egyedi ízvilága sok bártendert megihletett már, így az egyszerűtől az extravagánsig rengetegféle ginalapú koktél közül tudunk választani. Ráadásul mindezt tehetjük úgy is, hogy közben a környezettudatosságra is figyelünk.

Bazsalikomos-borókás szirup készítése:

Hozzávalók 250 ml sziruphoz:

Elkészítés:

Forraljuk fel a vizet, tegyük bele a nádcukrot és az apróra vágott bazsalikomot. A borókát egy mozsárban zúzzuk össze, majd adjuk a forrásban lévő sziruphoz. Alacsony lángon gyakran kevergetve 10 percen keresztül főzzük, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, mielőtt leszűrjük a tárolására szánt üvegbe.

Hozzávalók 1 l limonádéhoz:Bazsalikomos-borókás cold brew limonádé készítése:

  • 100 ml bazsalikomos-borókás szirup
  • 500 ml cold brew alap
  • 500 ml hideg víz (lehetőleg szűrt víz)
  • 2 grépfrút
  • jég ízlés szerint
  • üvegkancsó

Elkészítés:

Töltsük fel az üvegkancsót félig jéggel, csurgassuk rá a 100 ml szirupot, majd a grépfrút levét, és töltsük fel a cold brew alappal és a szűrt vízzel. Keverjük össze, és grépfrútkarikákkal és bazsalikomlevelekkel díszítsük. Egészségünkre!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Futószalagon jönnek a frontok!

Szinte egyetlen napunk sincs pihenni! Az elmúlt időszakban, és még ennek a hétnek az első felében is egymást érik a…

Döbbenet: vetélést okozhat a légszennyezettség!

Egy magzat elvesztése mindig borzalmas érzés, de talán a legrosszabb az úgynevezett csendes vetélés. Ilyenkor…
1 / 1 504

PÁRKAPCSOLAT

Vezetnek a pajkos vidékiek

Itthon a vidéken élők, míg Budapesten a XXIII. kerületiek lelik legjobban kedvüket egy kis szexuális kényeztetésben – derült kis egy felmérésből. Tudjuk, hogy a magyarok a pénznél a szexuális…
1 / 211

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 147

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!