Facebook hozzászólás

Bazsalikomos eper turmix

Tavasszal, amikortól megjelennek a friss gyümölcsök a piacokon, kezdetét veszi a turmix szezon is. Jó, jó a téli banán turmix, csak unalmas. De eperrel, málnával, barackkal, no meg egy kis fűszerrel pazar napindító válhat a tavazi turmixokból.

Bazsalikomos eper turmix, Kép: Kandikó Judit
Kép: Kandikó Judit

Hozzávalók:
15 dkg eper (vagy más bogyós gyümölcs)
3 dl tej
édesítőszer, amilyet általában használunk
néhány levél friss bazsalikom
néhány csepp vanília kivonat

 

Elkészítés:
Az epret megmossuk, leszárazzuk, majd a tejjel, vanília kivonattal és az édesítőszerrel összeturmixoljuk. Adjunk hozzá egy-két bazsalikom levelet is, annyit, hogy érezhető legyen az íze, de ne legyen nagyon intenzíven kiérezhető a turmixból. Kellemesen hidegen tálaljuk.

 

Petrezselymes smoothie
Igyunk egy kellemes egészséges, petrezselyemmel ízesített smoothie-t. Ezt az italt akkor is el tudjuk készíteni, ha éppen nincs otthon semmilyen friss zöld levél, amit felhasználhatnánk. Persze sokkal finomabb friss petrezselyemmel.
Facebook hozzászólás

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Vágy és élvezet „azon túl” is

Öregedés és menopauza. A masszív változás ideje, ami hatalmas kihatással van a szexuális életre és az életminőségre. De, a változó tested egyben nagyszerű lehetőséget is kínál a szexuális megújuláshoz…
1 / 211

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 145

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!