Facebook hozzászólás

EGÉSZSÉG AZ ORRUNK ELŐTT

Bodzaszörpöm télire

Hihetetlen, de bizony az időjárás legalább két héttel előbbre jár, mint megszoktuk. Az általában június elején virágzó bodza már javában tündököl, tehát már szedhetjük is virágait! Vigyázz, soha ne a kocsiból kipattanva, az út szélén kapkodd le a virágokat, hanem menj beljebb! Az út mellett ugyansi biztosan szennyezett, márpedig a szörpbe teendő virágokat soha nem szabad megmosni! Sőt, közvetlen eső után se szedd le a kis ernyőket! Jó vadászást, fincsi szörpöt!

Bodzavirág, Kép: wikipedia
Bodzavirág, Kép: wikipedia

Elkészítés:

Forralj fel 1,5 liter vizet 3 és fél kg kristálycukorral. A maradékot egy lábasban karamellizáld, majd öntsd rá 1 liter vizet. Hevítsd addig, amíg a karamellizált cukor fel nem olvad. Ekkor a kétféle szirupot öntsd össze, és így forrald össze. Mehet a kamrába, a teraszra, ahol kihűlhet. Ekkor kell belerakni a virágokat, illetve a még felsorolt hozzávalókat. Innentől  néhányszor kavard meg, és kb.  5 napig még érleld. A végén steril üvegekbe szűrd le, dugaszold be, de teheted kis csatos üvegekbe, az is remek,  és majd meglátod, milyen fini lesz ez majd a téli napokon! Jó étvágyat!

Uborkás, bodzás limonádé, – a forró napokra

Uborkás-bodzás limonádé, Kép: PP-archív
Kép: PP-archív

Ezen a nyáron az italkészítés slágerei a virágos ízek – mint a rózsa és a levendula,  valamint az uborka és a görögdinnye, állítják a szakemberek. Nekünk elárulták a frissítő uborka-bodza páros receptjét is. Most továbbadjuk!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Visszatér a strandidő, jönnek a rosszullétek!

A tartósabb lehűlést hozó hidegfrontot követően csak lassan zajlik a melegedés, ráadásul most meg is torpant a…

Reggel az ízületek, délután a migrén okoz gondot

Úgy tűnik, átmenetileg megnyugszik az időjárás, de az időjárás-érzékenyek szervezete ebben az időszakban sem…
1 / 1 487

CSALÁD

Esküvői etikett: mit illik és mit nem vendégként?

Esküvőre vagy hivatalos, de nem tudod, hogyan készülj fel a nagy eseményre? Már attól álmatlanul forgolódsz, ha eszedbe jut a nyári esküvőszezon, hogy mit is adj nászajándékba az…
1 / 138

HÍREK

1 / 1 136

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!