Facebook hozzászólás
1 013

Börek marhahússal egyenesen Pammer Livi konyhájából

Barangoljunk a török reggelik között! Egy börek frissen sütve reggelire egy forró teával,… nem kell ennél jobb hétvégi reggeli! Hagymán párolt pirított darált marhahús, egy kevés sajt, roppanós tészta… Pammer Livi nagyon szereti!

Börek marhahúsból, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók:

Elkészítés:

A mogyoróhagymát apróra vágjuk, és zsiradékon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált marhahúst, sózzuk, borsozzuk, egy csipetnyi köménymaggal szórjuk, és friss apróra vágott petrezselymet teszünk hozzá. Átpároljuk-átpirítjuk. A tésztalapokat átkenjük olvasztott vajjal, majd 4-5 darabot egymásra teszünk. A kész marhahúsból egyenletesen elosztva egy nagy maréknyit hintünk, majd vékonyan sajtot reszelünk rá. Feltekerjük (lehetőség szerint szorosan), és tepsibe fektetjük. Egészen addig ismételjük, amíg a tészta és a marhahús kitart. Körülbelül 4-5 feltekert böreket kapunk így. Szorosan egymás mellé fektetjük, az összes rudacskánkat átkenjük olvasztott vajjal és előmelegített sütőben 180-190 fokon világos arany színűre sütjük. Melegen tálaljuk. Afiyet olsun! Azaz élvezd az étkezést! Magyarul jó étvágyat!

Gyömbéres sütőtök krémleves édesburgonyával
A téli időszak közepén általában megcsappan szervezetünk vitaminkészlete, ellenállósága. Kívánjuk a forró, energiát adó leveseket, legjobb, ha ezeket úgy állítjuk össze, hogy vitaminban gazdag, ízletes, és nem utolsó sorban gyorsan elkészíthető legyen. Ez a krémleves pont így sikerült. Mindamellett, hogy rendkívül ízes, selymesen krémes lett, a gyömbér a fokhagyma és a tökmagolaj kombinációja még a vírusok és Pammer Lívia szerint a meghűlések tünetei ellen is jó szolgálatot tesz.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!