Facebook hozzászólás
848

Brodetto, a dalmát halászlé

Vannak, akik már hazatértek horvátországi nyaralásukból, s vannak, akik most készülnek. Kinek nosztalgiából, kinek kedvcsinálónak, íme a tipikus halászlé, a „brodetto” receptje.

Tengeri halféléket már nálunk is kapni, frissen is, fagyasztva is. A nyaralási emlékek felelevenítéséhez, baráti összejövetelen, vagy csak a családban miért is ne készíthetnék el az igazi brodetto-t. Gyorsan előkészíthető, s amíg megfő, teríthetünk, vagy mutogathatjuk a fényképeket, videofilmet. Aki pedig nem jut el Horvátországba, annak kitűnő ízelítő.

Hozzávalók: (4 személyre)

1 kg tengeri hal (minél többféle, annál jobb!)

125 ml. Olíva olaj

1 nagyobb fej hagyma

1 csomag petrezselyem

2-3 gerezd fokhagyma

2-3 szem friss paradicsom

1 púpos evőkanál sűrített paradicsom

só, bors, borecet

Elkészítés:

Daraboljuk fel a halat, tisztítsuk meg és vágjuk fel kockákra a hagymát, tisztítsuk meg és aprítsuk fel a fokhagymát, a petrezselymet. Vágjuk negyedekre a paradicsomot.

Egy lábasban pároljuk üvegesre a hagymát az olíva olajon. Adjuk hozzá a haldarabokat és a fokhagymát, s futassuk meg, hogy egy kis színt kapjon a hal. Adjuk hozzá a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a friss paradicsomot és a paradicsom sűrítményt.

Eresszük fel vízzel, hogy jól ellepje. Hagyjuk felforrni, majd tegyünk bele borecetet, ízlés szerint, kb. egy evőkanállal.

Vegyük takarékra, és hagyjuk lassú tűzön főni kb. 60-90 percet.

Időről-időre a két fülénél fogva forgassuk, rázogassuk meg a lábost. Keverni nem szabad! Forrón tálaljuk, ha a hús megpuhult.

Jó étvágyat kívánunk!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!