Facebook hozzászólás
1 951

CSAK ÚGY OLASZOSAN

Brokkolis-krémsajtos-sonkás tészta Max konyhájából

Már megszokhattuk, hogy Max imád a brokkolival dolgozni. Ez most egy igazán hangulatos recept, és még annak is ízleni fog, aki nem annyira kedveli ezt a zöldséget. Nosza, töltsünk egy pohár sört vagy rozét, és indulhat a munka!

Brokkolis-krémsajtos tészta, Kép: Somogyi Zoltán Max
Kép: Somogyi Zoltán Max

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

Felteszem a tésztának a vizet, amíg felforr, addig egy kis olíva olajon megpirítom a bacon kockákat, utána hagyma kis kockákra vágva, he üveges akkor jöhet a brokkoli, a fokhagyma, fűszerezem, és 1 dl víz, hogy legyen miben megpárolni a zöldséget. Közben forr a víz, beleöntön a tésztát, és félkeményre főzöm.

A brokkoli már puha, beledobom a füstölt husi kockákat, és rányomom a sajtot, kevergetem míg elolvad a sajt. Felengedem kb. 1/2 l vízzel, és összeforralom. Ha megfőtt a tészta, ráöntőm a szószra, és összemelegítem. Tálaláskor reszelt sajttal megszórom. Ez nem egy tocsogós, híg szúszos tészta, de kellemes állagú.

Tipp&trükk:

– a krémsajt lehet ízesített is, nagyon finom csípőspaprikás sajttal (már aki szereti)

– a tészta főzővizét, ha nincs a háznál olyan állat ami megenné, akkor még úgy forrón öntsük a mosdó vagy a fürdőkád/zuhanytálca lefolyóba, szuper lefolyótisztító.

Jó étvágyat kíván: Somogyi Zoltán Max

Batyuban sült camembert

Gyors vacsora, vagy beszélgetős-mártogatós-kenegetős. Nem kell hozzá csúcs francia sajt, mert az ízeket fokozzuk a fűszerezéssel. Tehetünk rá pár csepp vörösbort, ízesített olívaolajat, fokhagymakrémet, vagy balzsamecet-sűrítményt is. A lehetőségek korlátlanok, egyedi ízesítéssel pompás vendégvárós ételt készíthetünk, és pár perc alatt elkészülhet – állítja Somogyi Zoltán Max.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!