Facebook hozzászólás
432

Brownie

A brownie-ban az a jó, hogy nem sül teljesen szilárdra, a közepe mindig egy kicsit krémes marad, és az valami isteni! A leírásból látható, hogy igazán nem egy nagy etwas összedobni, inkább ahhoz kell nagy önuralom, hogy ne tüntessük el az egész tepsinyi mennyiséget egyedül.

Brownie, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
25 dkg vaj
1 teáskanál vaníliakivonat
30 dkg cukor
6 dkg barna cukor*
4 tojás
16 dkg liszt
10 dkg kakaópor
fél teáskanál sütőpor

Elkészítés:

A vajat a kétféle cukorral és a vanília eszenciával habosra vertem. Egyenként hozzáadtam a tojásokat, ezekkel is alaposan elkevertem. A lisztet, a kakaót és a sütőport egybeszitáltam, majd hozzáadtam a cukros vajhoz. 170 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütöttem.

* véleményem szerint csak akkor variáljunk a kétféle cukorral, ha van otthon kétféle. ha csak fehér kristálycukor akad, ne hezitáljunk: álljunk neki a sütésnek nyugodtan.

Melegíts be egy igazi forró csokoládéval és kakaóval!
Átfagytál? Valami szívmelengető finomságra vágysz? Ínycsiklandó illatok juttatják eszedbe a egy-egy csésze forró csoki és kakaó kortyolgatása közben a közelgő ünnepeket. Készítsd el magad!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!