Facebook hozzászólás
467

Buffalo csirkeszárnyak

A csirkeszárnyakat ne becsüljük le, igenis potenciális vendégváró készíthető belőle. Készítsünk Buffalo csirkeszárnyakat, imádni fogja mindenki.

Buffalo csirkeszárny, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
1 kg csirkeszárny
10 dkg vaj
2 dl barbeque szósz (készen kapható)
1 evőkanál chili szósz
2 gerezd fokhagyma
5 dkg liszt


Elkészítés:

A szárnyakat a porcnál várjuk három darabba, a szárnyvégekre most nem lesz szükségünk, főzhetünk belőlük alaplevet. A többi darabot tegyük tálcára, sózzuk meg, hintsük meg liszttel, forgassuk is meg benne, hogy mindenhol érje a húst, majd a fölösleget rázzuk le. A vajat olvasszuk meg, keverjük hozzá a barbeque szószt és a chili szószt, valamint a zúzott fokhagymát. kenjük meg vele a csirkeszárnyakat alaposan. Ha időnk engedi, egy-két órát hagyjuk állni a húst. Tegyük őket tepsire, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süssük őket pirosra. Steakburgonya illik mellé, no meg sok-sok papírszalvéta.

Szezámmagos csirkeszárnyak – szójaszósszal
Igazán gyors, és pikáns vacsora készülhet csirkeszárnyakból is. Most éppen mézben, szójaszószban hempergettünk, sütöttünk, és percek alatt elfogyasztottuk.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!