Facebook hozzászólás
1 538

ELŐÉTEL

Burgonyafelfújtam egy szürke napra – ez pont ma van!

Főtt krumpli, Kép: pxhere
Kép: pxhere

Hozzávalók:

  • 25 dkg burgonya
  • 4 egész tojás
  • 5 dkg sajt
  • 10 dkg vaj
  • margarin vagy zsír a sütőforma kikenéséhez

Elkészítés:

Sós vízben főzd meg a krumplit. Ha kihűlt, keverj hozzá 6 dkg vajat, majd sorban, egyenként a 4 tojás sárgáját. Sózd, jól keverd össze, szinte habosra, majd forgasd hozzá a tojások habbá vert, kemény fehérjéjét. Zsiradékkal kend ki a sütőformát, öntsd a kiválasztott formába a masszát, majd süsd ki 40 perc alatt. Amikor tálalod, akkor a maradék, 4 dkg vajat olvaszd fel, öntsd le vele a felfújtat, és ha igazán jót akarsz, a végén szórd meg egy kis reszelt sajttal. Jó étvágyat!

A legfinomabb tavaszi előételek

petrezselyem, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Hiába, hogy ma már egész évben hozzáférhető szinte minden zöldségféle, és nemcsak fagyasztva, hanem friss formájában is, mégis, tavasszal és nyáron különösen jólesnek a zsenge zöldségekből készült könnyű ételek.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!