Facebook hozzászólás

Burgonyasaláta majonézzel, tojással

Karácsony táján gyakrabban készítünk burgonya salátát, mint egyéb időszakokban, jól jön a rántott hal mellé, vagy egyéb húsételek mellé köretnek. Ez a verzió kicsit krumpli, kicsit tojás saláta, és annak, aki mindkettőt szereti, ideális párosítás.

Majonézes burgonyasaláta tojással, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:

1 kg héjában főtt krumpli

2-3 fej lilahagyma

5 tojás

5-6 dl majonéz

só, bors

néhány csepp ecet, gondolatnyi porcukor

mustár

egy gondolatnyi olívaolaj

Elkészítés:

A krumplit odateszem héjában főni, ügyelek, hogy ne főjön szét, az nem tesz jót a salátának. Párhuzamosan felteszem a tojásokat is, 10 perces keménytojás lesz belőlük. Amíg ezek történnek, addig vékonyra szeletelek 2-3 fej lilahagymát, besózom és elkeverem egy kanál mustárral, majd keresek neki a lakásban egy olyan helyet, ahol elzárhatom, feltéve persze, hogy nem ragaszkodom az egész lakás hagymaszagban való úszásához. Közben elkészülhet a majonéz is. Alkalmazhatjuk a hagyományos módot, magunk keverve a mártást, de használhatunk kész majonézt és tejfölt, ízesítve sóval, porcukorral. Amikor kész a tojás, meghámozzuk és karikákra vágjuk. A majonézt ráöntjük a hagymára, utánaküldjük a tojáskarikákat, végül pedig a meghámozott, még meleg krumpliszeletek következnek. Jól átkeverjük a salátát, de vigyázzunk, a cél nem a pürésítés. Légmentesen lezárva hűsölhet akár egy teljes napot is a hűtőben, biztosan nem fog neki ártani az ízek összecsiszolódása.

Amerikai káposztasaláta-egészségesen
Irén családjuk kedvenc saláta receptjét osztja meg Olvasóinkkal, amit Amerikában szerettek meg és ott sikerült megszereznie a receptjét. Light majonézre és a nyírfacukorra változtatta meg a receptet, hogy az egészségesebb legyen. Téged is érdekelhet ez a variáció!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Lassú hajóhintába ül a vérnyomás

Erős lehűlést hozott a hét eleji hidegfront, az átlag alá csökkent a hőmérséklet. Reggelente előfordulnak már…

Csak 108 lépés az életért: ez azért buli

Testet-lelket megújító, különleges mozgásra hív a 25 éves Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság. 2019. szeptember…
1 / 1 496

CSALÁD

Nem minden családban jött ki a matek

Jellemzően ötvenezer forint feletti összeget fordítanak a magyar családok taneszközökre szeptemberben, majd évente további átlag húszezer forintot sportfoglalkozásokra és…
1 / 139

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 145

Saláták

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!