Notice: Undefined index: action in /home/eletforma/public_html/wp-content/themes/publisher-child/views/general/post/style-10.php on line 13
Facebook hozzászólás

Burrito koszorú Maxtól

Töltött tortilla, kicsit másképpen. Nagyon szeretjük a tortillát, legyen töltve bármivel. Ez most egy szárazabb töltelék, nem annyira szaftos, de ha tálaláskor megöntözzük egy kis tejföllel, akkor pompás lesz a végeredmény – ajánlja egyik legfrissebb receptjét Max.

Burrito koszorú, Kép: Somogyi Zoltán Max
Kép: Somogyi Zoltán Max

Hozzávalók:

Sült zöldség:

  • 45-50 dkg zöldség, kockákra vágva (lehet mirelit is)
  • 1 újhagyma, karikára vágva
  • kevés olaj/zsír a sütéshez, csipet só

Elkészítés:

  1. Melegítsünk kevés olajat egy serpenyőben, az apróra vágott fehér hagymát pár perc alatt pároljuk meg. Keverjük hozzá a darált húst, pirítsuk le, majd öntsük fel a paradicsommal, és főzzük 12-15 percet. Adjuk hozzá a babos-kukorica konzervet, a paprikát és főzzük 5-8 percet. Tegyük félre, és hagyjuk kicsit hűlni.
  2. A zsiradékon a hagymát, kevés sóval meghintve, kis energián pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a darabolt zöldséget, öntsük fel kevés vízzel, és süssük meg 10-12 perc alatt. Tegyük félre pihenni.
  3. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Kenjünk ki egy sütőedényt olajjal. Tegyünk egy tortillát az edénybe, igazítsuk bele, és kanalazzuk bele a húsos ragu felét. Tegyünk rá egy újabb tészta korongot, arra a sajt felét, majd újabb tortilla, arra pedig a zöldséges ragut. Újabb tészta, rá a maradék hús, tortilla és a maradék sajt, majd zárjuk le egy tésztalappal.
  4. Tegyük a forró sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük szép ropogósra. Ha megsült, hagyjuk pár percet pihenni, majd borítsuk ki a formából. Vágjuk szeletekre, és tálaláskor locsoljuk meg tejföllel.

Jó étvágyat kíván hozzá: Max

Besameles halfilé, cukkíni pestóval, csőben sütve
Ez egy bármilyen fehérhúsú halfiléből elkészíthető, “gyors kaja”. Lehet villantani, ha vendég jön, vagy ha a párunkat akarjuk elkápráztatni, már ha szereti a halat. Variációk száma: több ezer, én most a cukkíni pestóval takartam be, de lehet gyári pestó is, vagy akár egy fűszerkeverék, jó sok kaporral. Somogyi Zoltán Max két éhes szájra tervezte ezt a halas csodát.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Gyors igenek és nemek

Nem a tükröt kell leszerelni a falról, hanem saját magadba kell nézned! Mit gondolsz, hogy fogsz kinézni a…

Nem Sándor és nem József, hanem Benedek hozza meg a meleget!

Hidegfront indította a hetet, mögötte a 22, 24 fokos hétvégét követően 15 fokot hűlt a levegő! Most még felhősebb…
1 / 1 474

CSALÁD

Agresszívvá válhat-e a gyerekem, ha megtanulja megvédeni magát?

Üt, csíp, rúg, harap, sikít, kiabál - ki ne találkozott volna már olyan gyermekkel, akiből szabályosan előtör az agresszivitás a közösségben. Annak ellenére, hogy a…
1 / 136

HÍREK

1 / 1 126

Notice: Undefined index: action in /home/eletforma/public_html/wp-content/themes/publisher-child/views/general/post/style-10.php on line 532

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!