Facebook hozzászólás
478

Cantuccini – a toszkán csoda

A cantuccini vagy Biscotti di Prato (Prato-i keksz) az egyik legismertebb toszkán szárazsütemény, mely Vin Santoba – toszkán desszertborba – mártogatva vacsorák méltó befejező fogása. A recept eredetiségét és gazdagságát mi sem bizonyítja jobban, hogy éppen egy Prato-i prominens szállodás család séfjétől kaptuk! Ezt a receptet a Toscana Club kínálja Nektek! Nem fogtok csalódni!  
Hozzávalók egy tepsi, kb. 1.5 kg cantuccini elkészítéséhez:

Kép: Toscan Club
  • 1 kg liszt,
  • 700 g cukor
  • 200 g vaj
  • 1 tasak élesztő
  • 2 kanál méz
  • 1 narancs reszelt héja
  • 0,5 dl Vin Santo (vagy más édes desszertbor)
  • 300 g mogyoró
  • 300 g mandula
  • 100 g mazsola
Elkészítés:
A toszkán hozzávalókat egy nagyobb tálban összekevered, és gyúrod addig, amíg homogén, ragadós masszát nem kapsz. 4 cm átmérőjű és tepsi hosszúságú hengereket formálsz, melyeket 4-5 cm-re egymástól a tepsibe egymás mellé helyezed. Tetejüket tojássárgájával megkened és kristálycukorral meghinted. 30 percig 160 C meleg sütőben sütöd, majd még melegen az aranybarnára sütött hengereket cantuccini alakra, tehát 1 – 1,5 cm-es vastagságú darabokra felszeleteled, és ezt követően újra, 4-5 percre visszarakod a sütőbe, azért, hogy kellőképpen száraz cantuccini-ket kapj. Észveszejtően finom!
Tudj meg többet a toscán konyháról! 


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!