>
Facebook hozzászólás

Céklahimnusz, cékla hummusz

Imádom a céklát, de ez számotokra nem újdonság! Az viszont már igen, hogy a Felelős Gasztrohős Alapítvány kampányt indított a hazai, egészséges ételek érdekében. A lényeg, hogy te magad legyél az alkotó, és így szerezz örömöt a párodnak Valentin-napra.   

Céklahimnusz, Kép: Kőfaragó Zsuzsi
Kép: Kőfaragó Zsuzsi

Hozzávalók, ha kettesben vagytok:  

  • ½ kg cékla
  • 2 ek napraforgóolaj
  • 1 doboz csicseriborsó konzerv
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2-3 ek sűrű balzsamecet
  • 2-3 ek olívaolaj
  • só, bors
  • Tálaláskor 1 ek za’atar (egy jellegzetes arab fűszerkeverék zöld fűszerekből, szezámmagból, szumakból és sóból)

Elkészítés: 

Előmelegítjük a sütőt 220 fokra. A céklákat nem pucoljuk meg, csak megmossuk, és egyesével úgy alufóliába csomagoljuk, hogy mindegyik céklára ráöntünk egy kevés napraforgóolajat. 220 fokon 45-55 perc alatt a sütőben puhára sütjük (ezt előre is el lehet készíteni).  A kihűlt céklát meghámozzuk és a többi hozzávalóval együtt robotgépben simára pürésítjük, tálaláskor za’atarral szórjuk meg. Főtt tojással (0-ás vagy 1-es jelzésű), kovászos kenyérrel, zöldségekkel tálaljuk.

(Babramegy blog receptje)

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Süss fel nap, fényes nap, …

Elkezdődött a december, és ezzel együtt ránk tört a tél is! A markáns front mögött sarkvidéki levegő zúdult be a…

Együnk kevesebb csomagolást!

Élelmiszerekkel kapcsolatba kerülő anyagokból majd fél kilogrammot eszünk – és most nem a…
1 / 1 508

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 148

HÍREK

1 / 1 161

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!