Facebook hozzászólás
830

Céklahimnusz, cékla hummusz

Imádom a céklát, de ez számotokra nem újdonság! Az viszont már igen, hogy a Felelős Gasztrohős Alapítvány kampányt indított a hazai, egészséges ételek érdekében. A lényeg, hogy te magad legyél az alkotó, és így szerezz örömöt a párodnak Valentin-napra.   

Céklahimnusz, Kép: Kőfaragó Zsuzsi
Kép: Kőfaragó Zsuzsi

Hozzávalók, ha kettesben vagytok:  

  • ½ kg cékla
  • 2 ek napraforgóolaj
  • 1 doboz csicseriborsó konzerv
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2-3 ek sűrű balzsamecet
  • 2-3 ek olívaolaj
  • só, bors
  • Tálaláskor 1 ek za’atar (egy jellegzetes arab fűszerkeverék zöld fűszerekből, szezámmagból, szumakból és sóból)

Elkészítés: 

Előmelegítjük a sütőt 220 fokra. A céklákat nem pucoljuk meg, csak megmossuk, és egyesével úgy alufóliába csomagoljuk, hogy mindegyik céklára ráöntünk egy kevés napraforgóolajat. 220 fokon 45-55 perc alatt a sütőben puhára sütjük (ezt előre is el lehet készíteni).  A kihűlt céklát meghámozzuk és a többi hozzávalóval együtt robotgépben simára pürésítjük, tálaláskor za’atarral szórjuk meg. Főtt tojással (0-ás vagy 1-es jelzésű), kovászos kenyérrel, zöldségekkel tálaljuk.

(Babramegy blog receptje)



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!