Facebook hozzászólás
2 228

Céklás brownie

Talán furcsának tartod, ha egy sütemény cukkinit, céklát, sütőtököt tartalmaz, de hidd el, olyan jelentősen megemeli az adott süti élvezeti értékét – sőt tápértékét is -, hogy érdemes megbarátkozni a gondolattal, no és a sütiben a céklával!

Céklás brownie, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók 10 darabhoz:

– 90 g cukormentes étcsokoládé 80%-os
– 50 ml kókuszzsír
– 250 g sült céklapüré
– 2 tojás
– 90 g eritrit
– 50g mandulaliszt
– 50 g cukrozatlan kakaópor
– 1 tk. szódabikarbóna
– 1 cs. só

Babapiskótához:
Hozzávalók (40 darabhoz):
– 4,5 dkg zabpehelyliszt
– 1,5 dkg tönköly finomliszt
– 5 dkg nyírfacukor/7 dkg eritrit porrá őrölve
– 1 csipet só
– 5 tojás (szobahőmérsékletű)
– 1 vaníliarúd kikapargatott magjai

Díszítés:
12 db cukormentes babapiskóta
+ 1-2 kocka étcsokoládé felolvasztva!

Marton Adrienn receptje, Kép: vercukormeres.hu
Marton Adrienn receptje, Kép: vercukormeres.hu

Brownie elkészítése:
1. 190 fokon süssük meg az olajjal meglocsolt céklát alufóliában, méretétől függően 1-1.5 órán keresztül. Ha megsült, hagyjuk kihűlni.
2. A tojásokat a szobahőmérsékletű kókuszzsírral elkeverjük, és szakaszosan hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, a mandulalisztet, sót, kakaóport, eritritet, szódabikarbónát.
3. Az étcsokoládét vízgőz felett meglolvasztjuk. A céklát hámozzuk meg, pürésísük, és adjuk hozzá a tészta alaphoz, az olvasztott csokoládéval együtt.
4. A sütőt melegítsük elő 180 C fokra és 30 percig süssük a brownie-t. Ha megsült, pihentessük 20 percig, majd szúrjuk bele a feldíszített babapiskótákat.

Babapiskóta elkészítése:
1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
2. Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét verjük kemény habbá, a sárgáját pedig a porcukorral szinte fehéredésig habosítsuk ki.
3. Szakaszosan keverjük hozzá a lisztet, a tojásfehérje negyedével pedig lazítsuk a masszát. Óvatosan forgassuk bele a maradék fehérjehabot.
4. A masszát töltsük habzsákba, és kb. 12-13 cm-es csíkokat nyomjunk ki belőle egymás mellé.
5. 3 percig süssük meg a sütőben a piskótákat, majd 3 percig 150 fokon, ekkor fordítsuk meg a tepsit. Folyamatosan ellenőrizzük a piskóták színét, nehogy túlbarnuljanak. Forrás: https://www.vercukormeres.hu

 

Cékla - aranyat ér, Kép: pixabay
Az aranyat érő cékla, Kép: pixabay
Összeszedtük neked kedvenc céklás receptjeinket, hogy megkönnyítsük a választást! Kattints a fotóra!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!