Facebook hozzászólás

Céklás rizottó pulykamellel

Aki szeret főzni, az bátran kísérletezik is. Ez a céklás, gusztusos fogás is pont ilyen, ki kell próbálni! A Gallicoop háziasszonya, Dosso Gabi elárulja Nektek a receptet. Nyugodtan vágjatok bele! Istenien néz ki, és persze egészséges is!   

Céklás rizottó pulykamellel, Kép: Gallicoop
Kép: Gallicoop

Hozzávalók 4 éhes szájhoz:

  • 60 dkg pulykamell
  • bors
  • kakukkfű
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 nagy fej hagyma
  • 40 dkg rizottórizs (arborio vagy más kerekszemű rizs)
  • 2 dl fehérbor
  • 1 l alaplé
  • 1 db kisebb cékla
  • friss snidling

Elkészítés:

A pulykát vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk kakukkfűvel. Egy serpenyőben olívaolajat melegítünk, rátesszük a hússzeleteket, és mindkét oldalukat megpirítjuk. A céklát meghámozzuk, és lereszeljük, vagy robotgépben ledaráljuk. A hagymát felaprítjuk, és megdinszteljük az olajon egy nagy, mély serpenyőben. Hozzáadjuk a rizst, és kevergetjük, míg opálossá nem válik. Hozzáöntjük a fehérbort, és kevergetjük, míg a rizs beszívja. Végül hozzáadjuk a céklát, majd az alaplevet fokozatosan adagolva: mindig akkor öntünk még hozzá, amikor a rizs a folyadékot beszívta. Folyamatosan kevergetjük. Ha kész, sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor a rizottó tetejére kanalazzuk a pulykát és megszórjuk friss snidlinggel. Jó étvágyat!

Pulykamelles-cukkinis-lilahagymás masnitészta
Cukkini nélkül el sem képzelhetjük a heti menüt. Rögtön egy különleges tésztás varázslattal kápráztatunk kezdésnek. Nemcsak ízben, de látványban is különleges és megkapó. Hazafelé vegyél egy kis pulykamellet!

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Egy napig biztosan szenvedünk!

Kedden egy napra nagyon elromlik az idő, ez pedig a kora nyárias húsvéti ünnep után még inkább kellemetlennek tűnik…

3 profi tipp a tavaszi életmódváltáshoz

Gyakran nemcsak a természet éled újjá a tavasz beköszöntével, hanem mi magunk is új erőre kapunk. A kellemes idő,…
1 / 1 478

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 141

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!