Facebook hozzászólás

Chilis, csirkés taco

Elég rég jelentkezett új recepttel egri Húsimádó barátunk. Eláruljuk, párjával felújítottták a konyhát, hogy még izgalmasabb falatokat találjanak ki. Máris egy kis nosztalgiával kezdett! Az íz ismét elővarázsolja Pueblát, Oaxacát és Taxcot, mert a kukorica liszt, a friss koriander, a chili íze előhoz minden szép emléket, amit tavasszal megélhettek Mexikóban.

Chilis, csirkés taco, Kép: Hegyvári Zoltán
Kép: Hegyvári Zoltán

Hozzávalók a tésztához:

Elkészítés:

A kétféle lisztet és a többi összetevőt beleöntjük egy keverőtálba, majd kézzel vagy géppel összedolgozzuk. Ha túl lágy, akkor lisztet szórunk még hozzá, ha morzsalékos, akkor pedig kevéske vízzel finomítunk az arányokon. Egy jól gyúrható, homogén tésztát kell kapnunk, amit én vagy 20 percig pihentettem is – bár arról fogalmam sincs, hogy erre szükség van-e.

Kisebb golyókat alakítok ki a tésztából, majd meglisztezett deszkán iszonyú vékonyra nyújtom, amiből pedig egy kiszúróval kis korongokat vágok ki. Egy serpenyőben szárazon kisütöm a taco tésztákat, egyszerre 5-6 darabot is.  A kész korongokat konyharuhába csavarom, majd jöhet a hús és többi összetevő előkészítése.

Hozzávalók a beltartalomhoz:

Elkészítés:

A húsokat felcsíkozom, sózom és borsozom alaposan. Egy mélyebb serpenyőben a darabolt paradicsomokat elkezdem lepirítani, majd a mozsárban összetört fűszereket (chili, római kömény és fahéj) a serpenyőbe szórom. Jöhet még a két gerezd fokhagyma is, majd élvezem az intenzív illatokat. Én nem tudom, hogy ki hogy van vele, de én annyira szeretem a római kömény illatát, hogy azt el sem tudom mondani. Most is olyan illatfelhő alakul ki, amire a család apraja-nagyja kioldalog a konyhába – mert érzik, hogy valami nagyon kafa készül.

A paradicsom kezd besűrűsödni, majd jöhetnek a csirkecsíkok. Alaposan összedolgozom a húsokat a mártással, majd klasszul le is pirítom őket, miután már a leve is eltűnik a húsnak.

Az avokadót, a kápia paprikát, a hagymát precízen felkockázom, a teraszon megtermett koriandert feldarabolom, majd egy-egy kis edénybe készítem őket. Lassan minden kész, irány a terasz, ahol mindenki elkészítheti a saját, mexikói tacóját, majd locsolhatja lime-al, de ízlés szerint mártogathat salsa-, chili- vagy guacamole szószba is. Jó étvágyat a mexikói hangulató teraszbulihoz!

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Ennyi volt! Lejárt a néma leventék ideje

Már senki sem kérdőjelezheti meg a férfi és a női agy működésének eltérését, mégis a párkapcsolati kommunikáció, az érzelmek közvetítése sokaknak okoz otthon gondot. Érdemes a különbségekre építve…
1 / 211

OTTHON

Felhúzza a vidéki ingatlanárakat a CSOK

Egyre nagyobb hatással vannak az ingatlanpiacra az állami támogatások, emelik az árakat, növelik a keresletet. Ez…

Földön járó kertápoló

Aktív kikapcsolódással is teljes lehet ez a négynapos ünnep. Nem mindenki szeret i csak strandolással tölteni…
1 / 347

HÍREK

1 / 1 140

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!